Το Μέγαρο των Παιδιών

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» από την Τατιάννα Λύγαρη, συναυλίες για όλη την οικογένεια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις

Το Μέγαρο των Παιδιών

Ο κύκλος Μέγαρο των Παιδιών υποδέχεται το θρυλικό έργο του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, θεατρική διασκευή Γιώργου Γαλίτη, μουσική Μηνά Ι. Αλεξιάδη, σκηνικά-κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, φωτισμούς Σάκη Μπιρμπίλη, σχεδιασμό βίντεο Σπύρου Ρασιδάκι και χορογραφία Πέπης Ζαχαροπούλου. Με ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές, παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε περιπετειώδη ταξίδια (από τον Δεκέμβριο και μέχρι τον Απρίλιο).

Στη σειρά Κυριακή Πρωί: «Συναυλίες για όλη την οικογένεια», γεμάτη εκπλήξεις, παιχνίδια και ιδέες μουσικές, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (συμπαραγωγή ) και η Φαίδρα Γιαννέλου με την Παναγιώτα Βλαντή ως αφηγήτρια θα διηγηθούν «Δύο μουσικά παραμύθια» (30/11 ). Η ΚΟΑ, υπό τον Μίλτο Λογιάδη, με αφηγητή τον Γεράσιμο Γεννατά, ζωντανεύουν τον Πόλεμο των άστρων, τον ET, τον Χάρρυ Πόττερ και τον Ιντιάνα Τζόουνς μέσα από τα πασίγνωστα μουσικά τους θέματα («Μουσική για τα… μάτια μας!», 1/2 ). Στην ίδια σειρά παρουσιάζεται η «Πολύχρωμη και πολύχρονη διαδρομή της κλασικής μουσικής ανά τους αιώνες», που αρχίζει από τον Γκλουκ και τον Βιβάλντι και καταλήγει στον Γκέρσουιν, με τη Συμφωνική της ΝΕΡΙΤ (συμπαραγωγή ) και τον Ραφαήλ Πυλαρινό, σε επιμέλεια-παρουσίαση της Λήδας Μασούρα (8/3 ).

Στα «Μουσικά παραμύθια στην ΑΔΜ» η Μαρία Παπαγιάννη γράφει για μια Κλέφτρα ονείρων που έρχεται αντιμέτωπη με ένα γενναίο αγόρι. Σε μουσική Θύμιου Παπαδόπουλου (17&18, 24&25, 31/1 ).

Στο πλαίσιο των πολύπλευρων εκπαιδευτικών του δράσεων, το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S-[cool]-life, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και σχεδίασε ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δύο συναυλίες στο Μέγαρο στις 18/4 και 19/4.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.