Ξενάγηση στο Αμφιάρειο

Κρυμμένο σε μια πευκόφυτη ρεματιά στην περιοχή του Ωρωπού, το μεγαλύτερο ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Αργους Αμφιαράου, γίνεται για τέταρτη χρονιά προορισμός για την καλοκαιρινή ξενάγηση της ομάδας MOnuMENTA, την Κυριακή 3/8 (στις 11 π.μ.).

Ξενάγηση στο Αμφιάρειο

Κρυμμένο σε μια πευκόφυτη ρεματιά στην περιοχή του Ωρωπού, το μεγαλύτερο ιερό του χθόνιου θεού και ήρωα του Αργους Αμφιαράου, γίνεται για τέταρτη χρονιά προορισμός για την καλοκαιρινή ξενάγηση της ομάδας MOnuMENTA. Αυτή την Κυριακή 3/8 (στις 11 π.μ.) φορέστε καπέλο, βάλτε στην τσάντα το μαγιό για βουτιές στον Ευβοϊκό κι ετοιμαστείτε για μια δροσερή κοντινή εκδρομή στον Κάλαμο. Η αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία θα σας μιλήσει για τη δομή του Αμφιαρείου που «θυμίζει μικρογραφία μιας δημοκρατικής πόλης της εποχής, καθώς διέθετε χώρους φιλοξενίας, αγορά, καταστήματα», για τις πολύτιμες επιγραφές που έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας ήδη από το 1884, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος και για τις προσπάθειες ανάδειξής του.

Περισσότερες πληροφορίες

Γνωριμία με το Αμφιάρειο

  • Εκδηλώσεις

Ανακαλύψτε το αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο ιερό, αλλά και το θέατρο και τα λουτρά, παρέα με την ομάδα της MOnuMENTA

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.