"Κυνηγώντας το όνειρο": Ένα παιδικό βιβλίο συναισθηματικής ενδυνάμωσης της Ζέφης Συρίβλη

Ένα βιβλίο για το όνειρο, την πίστη στον εαυτό μας και στους στόχους μας και για την αξία της προσπάθειας, από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Κυνηγώντας το όνειρο

Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη, με τίτλο "Κυνηγώντας το όνειρο", κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας πραγματεύεται το ταξίδι, που κάνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τα όνειρά μας. Τίποτα δε συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε. Τα όνειρά μας χαρίζουν δύναμη και αισιοδοξία. 

Μια μικρή μύγα πρωταγωνιστεί στην ιστορία. Μια μύγα μικρή, όπως είναι όλες οι μύγες του κόσμου. Το όνειρό της όμως είναι μεγάλο. Θέλει να ανέβει σε ένα μακρινό, κατάλευκο σύννεφο. Προσπαθεί να πετύχει τον στόχο της χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει η ίδια να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στη διαδρομή, ένας φάρος θα αποτελέσει το κομβικό εκείνο σημείο, ώστε η μικρή μύγα να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό της. Μέσα στον φάρο έρχεται αντιμέτωπη με νέες εμπειρίες, διλήμματα και με δύσκολες αποφάσεις.

Η ιστορία, πλαισιωμένη από όμορφες εικόνες, θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να ακολουθούν τα όνειρά τους, να μην επαναπαύονται και να μη δειλιάζουν μπροστά στις δυσκολίες. Ένα βιβλίο για το όνειρο, την πίστη στον εαυτό μας και στους στόχους μας και για την αξία της προσπάθειας. 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για τη διάσωση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού δραστηριοποιείται στον χώρο των έντυπων εκδόσεων, με βιβλία ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, παιδικές εκδόσεις, λευκώματα, αλλά και περιοδικά, έντυπα και καταλόγους εκθέσεων.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για αγορά στο Πωλητήριο του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.