"Το σκοτάδι είναι πράσινο": Η πράσινη παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου κάνει πρεμιέρα στο Altera Pars

Η παράσταση έρχεται να διδάξει στους μικρούς θεατές τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος όπως η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και το να μην φοβούνται το σκοτάδι.

Το σκοτάδι είναι πράσινο Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Η καλλιτεχνική εταιρία CALD και η σκηνοθέτις Αθηνά Χατζηαθανασίου ετοιμάζουν μια πράσινη ιστορία για παιδιά με τίτλο "Το σκοτάδι είναι πράσινο" που θα παρουσιαστεί από 22 Οκτωβρίου στο θέατρο Altera Pars. Παίζουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Δένδη, Άντα Κουγιά, Αντώνης Σανιάνος.

Το σκοτάδι είναι πράσινο
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.Ε.Τ.Ρ.Ο., το Μηχάνημα Εκτίμησης Της Ρύπανσης Όλων, ξεκινά τη λειτουργία του. Αντιμέτωποι με τον κ. Σπαταλόπουλο και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη, το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Πώς θα ξεπεράσουν, άραγε, τις δυσκολίες; Μήπως το κλειδί είναι τα παιδιά; Η Ταξιθέτρια που ονειρευόταν πάντα να γίνει τσιχλόφουσκα, οδηγεί τους θεατές σε μια διαδραστική θεατρική παράσταση με τρεις ηθοποιούς, σε ένα ταξίδι εξεύρεσης λύσεων, με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, κινητών και των μικρών θεατών. Στο κέντρο όλων βρίσκονται πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον: ανακύκλωση, κομποστοποίηση, εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία των δασικών εκτάσεων. 

Το σκοτάδι είναι πράσινο
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Με κοστούμια και σκηνικά από ανακυκλώσιμα υλικά, η παράσταση ανοίγει το δρόμο για την επαναχρησιμοποίηση. Τα παιδιά θα γελάσουν και θα συγκινηθούν, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές και, κυρίως θα πάψουν να φοβούνται το σκοτάδι. Πώς αλλιώς; Αφού το σκοτάδι… είναι πράσινο.

Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ευγενίας Βησσαρίου, η επιμέλεια κίνησης της Ελένης Παπαϊωάννου, η μουσική του Ανδρέα Αναγνωστόπουλου και οι φωτισμοί του Γιάννη Ζέρβα.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το σκοτάδι είναι πράσινο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Ο Τάκης ο Ανακυκλωτάκης και η Μίνα η Εξοικονομίνα μπαίνουν σε περιπέτειες, όταν το Μ.Ε.Τ.Ρ.Ο., δηλαδή το Μηχάνημα Εκτίμησης Της Ρύπανσης Όλων, ξεκινά τη λειτουργία του. Αντιμέτωποι με τον κύριο Σπαταλόπουλο και τον Πύρρο τον Εμπρηστίδη, το περιβάλλον και η ζωή τους είναι στα όρια της απόλυτης καταστροφής. Πώς θα ξεπεράσουν, άραγε, τις δυσκολίες; Μήπως, τελικά, το κλειδί είναι τα παιδιά; Η Ταξιθέτρια που ονειρευόταν πάντα να γίνει τσιχλόφουσκα οδηγεί τους θεατές σε μια διαδραστική θεατρική παράσταση με τρεις ηθοποιούς, σε ένα ταξίδι εξεύρεσης λύσεων, με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών, κινητών και, φυσικά, των μικρών θεατών.

Altera Pars

Μ. Αλεξάνδρου 123

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.