Εκθέσεις και πειράματα στη θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου"

Για δέκα ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Καλοκαίρι στην πόλη

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του "Ελληνικού Κόσμου" επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Καλοκαίρι στην πόλη", για τέσσερα δεκαήμερα.

Το Α’ Δεκαήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 30 Ιουνίου. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Καλοκαίρι στην πόλη

Για δέκα ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις και πειράματα, προβολές στον "Θόλο" Εικονικής Πραγματικότητας, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Καλοκαίρι στην πόλη

Θεματική Ενότητα

Ο Αρχιμήδης είναι ένα παιδί που του αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και αγαπά πολύ τις επιστήμες και την Αρχαία Ελλάδα. Η διάθεσή του για εξερεύνηση τον οδηγεί στα πιο απίθανα μέρη. Τι θα συμβεί, όμως, όταν βρεθεί μπροστά σε ένα μυστηριώδες αντικείμενο; Μία περιπλάνηση στον κόσμο των τεχνών, των επιστημών, της ιστορίας και της μυθολογίας τον περιμένει, με συνταξιδιώτες όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο "Καλοκαίρι στην πόλη".

Καλοκαίρι στην πόλη

Ημερήσιο πρόγραμμα

8-9 π.μ.: Άφιξη στον "Ελληνικό Κόσμο"
9-10.30 π.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10.30-11 π.μ.: Δεκατιανό
11 π.μ.-1.30 μ.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
1.30-2 μ.μ.: Μεσημεριανό γεύμα
2-3 μ.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
3-4.45 μ.μ.: Απογευματινή ζώνη (κατ' επιλογή)
4.45-5 μ.μ.: Αναχώρηση

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του "Planet Physics".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.