Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα Αγγελική Κοκκοβέ©

Τι συμβαίνει όταν ο Λευτέρης Ελευθερίου συναντά τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ή αλλιώς, όταν ο Αλφαβητούλης συναντά τον Άνθρωπο Ορχήστρα; Οι δύο πληθωρικοί καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά σε μία παιδική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά και για πέντε μόνο παραστάσεις στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα
Γιώργος Κυρόπουλος©
Λευτέρης Ελευθερίου

Ο Λευτέρης Ελευθερίου, αναγνωρισμένος για το πολύπλευρο ταλέντο του και την ικανότητά του να μεταμορφώνεται, παρέα με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, γνωστό για την πορεία του ως τραγουδοποιός και την ικανότητά του να παίζει πολλά διαφορετικά όργανα, συμμετέχουν σε μια θεατρική παράσταση που έχει ως στόχο να κάνει τη μάθηση να φαίνεται παιχνίδι. Η παράσταση βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο "Μια τρελή τρελή ΑΒ" της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται στα καλύτερα βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω.

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα
Γιώργος Κυρόπουλος©
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Ο Αλφαβητούλης - Λευτέρης είναι ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα – Αλκιβιάδης, ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό.

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα
Αγγελική Κοκκοβέ©

Μια διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική (βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, ακορντεόν, τρομπόνι, μπουζούκι, κρουστά), τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν με ψυχαγωγικό τρόπο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Στην παράσταση (που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή), πρωταγωνιστεί ο Αλφαβητούλης - Λευτέρης, ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα – Αλκιβιάδης, ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.