"Μια γιρλάντα παραμύθια": Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών, δημιουργική συζήτηση στη θεματική της κάθε συνάντησης και κατασκευές.

'Μια γιρλάντα παραμύθια' Λιαδή Καλλιόπη

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αγαπά πολύ τα παραμύθια και γι'αυτό, μια Κυριακή τον μήνα για περίοδο πέντε μηνών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Τα παραμύθια πάνε στο Μουσείο", μικροί και μεγάλοι φίλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα και ακούνε ένα ή δύο ή και τρία παραμύθια, αλλά και τραγούδια, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάθε φορά με μια διαφορετική θεματική. Η δράση πραγματοποιείται στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Τον Δεκέμβριο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρες 5 - 6.30 μ.μ. με τίτλο "Μια γιρλάντα παραμύθια" για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών και πάνω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών (Καλλιόπη Λιαδή), δημιουργική συζήτηση στη θεματική της κάθε συνάντησης και κατασκευές. 

Τρία παραμύθια πασπαλισμένα με χιόνι και ζάχαρη άχνη και τρία τραγούδια μελωδικά και γιορτινά, διαδέχονται το ένα το άλλο και φτιάχνουν μια κεφάτη γιορτινή γιρλάντα. Τη στολίζουν ένα κατακόκκινο τύμπανο, ένα ζεστό κομμάτι ύφασμα, ένα έλατο και πολλές ευχές για καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και πολλή αγάπη. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.