4 πράγματα που ίσως δε γνώριζες για το Mojito

MOXITO

Τι θα μπορούσε να πει κανείς για ένα εκ των δημοφιλέστερων cocktails όλων των εποχών, που κατόρθωσε μεταξύ άλλων να γίνει viral προτού καν ανακαλυφθεί ο όρος; Όχι πολλά και αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση, καθώς είναι σίγουρο προτιμότερο να απολαμβάνεις το διάσημο ρουμένιο ποτό. Όπου υπάρχει ρούμι, υπάρχει και mojito λοιπόν. Αλλά πόσο καλά το γνωρίζεις; Ακολουθούν κάποια facts για το Mojito που ίσως και να μην είχες κατά νου. 

Mojito facts

  • Η πρώτη απόπειρα παρασκευής Mojito έγινε ουσιαστικά τα τέλη του 16ου αιώνα από τον πειρατή Francis Drake, ο οποίος φτάνοντας στην Κούβα, είχε σε αφθονία στο πλοίο του απόσταγμα ζαχαροκαλάμου (aguardiente), το οποίο συνήθιζε να πίνει με lime, ζάχαρη και μέντα, όπως και αρκετοί ακόμη από το πλήρωμά του. 
  • Η φήμη του ποτού του Drake εξαπλωνόταν από λιμάνι σε λιμάνι, με το δημιούργημά του να γίνεται αρχικά γνωστό ως Drak, Drac ή Draque.
  • Το aguardiente του Drake αντικαταστάθηκε από το ρούμι το 1880, όταν και ο Don Facundo Bacardi Masso έφτιαξε την εταιρεία που γνωρίζεις σήμερα απλά ως Bacardi. 
  • Ο αστικός μύθος στην Αβάνα υποστηρίζει ότι το πρώτο (επίσημο) mojito της ιστορίας δημιουργήθηκε στο μπαρ Bodeguita del Medio (που σερβίρει μέχρι σήμερα), στο οποίο σύχναζε αρκετά συχνά και ένας εκ των γνωστότερων drinkers όλων των εποχών, ο Ernest Hemingway, που το απολάμβανε σχεδόν σε κάθε μία από τις τροπικές εξορμήσεις του. 

MOJITO BACARDI
@bacardi

Ο Ιούλιος έχει μπει για τα καλά και όλοι σπεύδουν στις παραλίες, αγωνιώντας για ένα κύμα δροσιάς. Μιας και τα summer parties έχουν επιστρέψει δυναμικά αυτή τη σεζόν, είναι ευκαιρία να ξεχυθείτε στα μπαρ των κοντινών παράλιων, γιορτάζοντας το "BACARDÍ Rum Month" με τα πιο νόστιμα κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bacardi

H ομάδα του Υucatan θα "χορέψει" το Χορευτό μέχρι τελικής πτώσεως

Μια ξεχωριστή φεστιβαλική εμπειρία την υπογραφή ενός από τα κορυφαία brands διοργάνωσης events ηλεκτρονικής μουσικής.

21/07/2022

Γιατί το "Spencer" είναι η must ταινία της εβδομάδας

Η Κρίστεν Στιούαρτ κόβει και ράβει στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα δίνοντας την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

Γιορτάζοντας τον Rum Month σε 5 δημοφιλή μπαρ της Αθήνας

Μέρη που τιμούν το ποτό της χαράς μέσα στο καλοκαίρι.

Η ιστορία πίσω από τη νυχτερίδα στο λογότυπο του Bacardi

Το δημοφιλές ρούμι και η σχέση με το logo του.

To αγαπημένο queer party Slam επιστρέφει!

Το six d.o.g.s Pop-Up που έχει σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο της Peiraios 260 συνεχίζει με ξεχωριστές καλοκαιρινές προτάσεις.

Ξεχωριστά DJ sets με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Κάθε Τετάρτη το ΚΠΙΣΝ μας δίνει ραντεβού στη βεράντα του Φάρου.

Καλοκαιρινή μπαρότσαρκα στον Βόλο

Τα μπαρ του Βόλου έχουν ανοίξει και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε τους πιο γευστικούς συνδυασμούς με το αγαπημένο σας ρούμι.