Η δική μας... παράξενη Αθήνα μέσα από το βλέμμα των άλλων

20 καλλιτέχνες απ'όλον τον κόσμο "μιλούν" με τα έργα τους για την Αθήνα

Η δική μας... παράξενη Αθήνα μέσα από το βλέμμα των άλλων

Πώς θα αποτύπωνε κάποιος την ελληνική πρωτεύουσα αν δεν την έχει δει ποτέ; Τι εικόνες μπορούν να ενεργοποιήσουν στο μυαλό ενός ξένου δημιουργού ήχοι της πόλης, οι στίχοι από το «Γιασεμί» του Σεφέρη, «Η Αθήνα της μίας διαδρομής» του Πέτρου Μάρκαρη, ένα τραγούδι του Χατζιδάκη («Μια πόλη μαγική»), αλλά και μια συνταγή για γεμιστά; Οι απαντήσεις στην έκθεση «Παράξενες πόλεις: Αθήνα», από τις 20/4. Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο (εικαστικοί, φωτογράφοι, εικονογράφοι, animation artists, graphic designers) κατέθεσαν τη δική τους «ματιά» για την Αθήνα που δεν έχουν δει ποτέ από κοντά. Τα έργα τους θα εκτίθενται έως τις 28/6 στη Διπλάρειο Σχολή στην πλατεία Θεάτρου (με δωρεάν είσοδο) σε μια έκθεση που θα πλαισιώνεται από συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και δρώμενα σχετικά με την πόλη της Αθήνας και το αστικό τοπίο. Στόχος; Να αποτελέσει «ένα “στέκι” ουσιαστικά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, μέσα από το οποίο θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναγνωρίσουμε την πόλη και να οραματιστούμε πώς θέλουμε να ζούμε μέσα σε αυτή». Έτσι, μεταξύ άλλων, το αφιέρωμα θα επιδιώξει να μας συστήσει την πόλη των γεύσεων, το σπίτι ως κύτταρο της πόλης, την πόλη μέσα από τα μάτια όσων τη βλέπουν διαφορετικά, την πόλη του ποδηλάτη, αλλά και απρόσμενες γωνιές της.

Περισσότερες πληροφορίες

Παράξενες πόλεις: Αθήνα

  • Εικαστικά

Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν τη δική τους εικόνα για την Αθήνα χωρίς να την έχουν επισκεφθεί ποτέ. Οργάνωση: Ίδρυμα Ωνάση

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".