Η κολεκτίβα της κρίσης

Η έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η κολεκτίβα της κρίσης

Η έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης από τις 6/11 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η κολεκτίβα της κρίσης - εικόνα 1

Ένα ζωντανό, ανοιχτό καλλιτεχνικό αρχείο που επεξεργάζεται την πραγματικότητα της εποχής και του τόπου φιλοδοξεί να δημιουργήσει η κολεκτίβα Depression Era και η ΜΚΟ “KOLEKTIV8” που αποτελείται από 36 καλλιτέχνες, ερευνητές, συγγραφείς, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφους και θεωρητικούς. Από τις 6/11 μας συστήνονται με την έκθεση «Depression Era: στην Εποχή της Ύφεσης» αποτυπώνει το αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η έκθεση, ένα αποτέλεσμα της τριετούς συνεργασίας της ομάδας, είναι ένα μωσαϊκό διαφορετικών αφηγήσεων και νοημάτων, μια συλλογική καταγραφή του τραυματικού μετασχηματισμού της κρίσης μέσα από εικόνες και λόγο.

Τα μέλη της Depression Era είναι οι: Θεοφάνης Αβραάμ, Λουκάς Βασιλικός, Πάσκουα Βοργιά, Χρυσούλα Βούλγαρη, Ειρήνη Βουρλούμη, Μαρίνα Γιώτη, Γιώργος Γρυπαίος, Γιώργος Δρίβας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Χάρης Κακουλίδης, Χρήστος Καπάτος, Κώστας Καψιάνης, Πάνος Κιάμος, Νικάνδρη Κουκουλιώτη, Πέτρος Κουμπλής, Τάσος Λάγγης, Μαρία Λούκα, Μαρία Μαυροπούλου, Δημήτρης Μιχαλάκης, Γιώργος Μουτάφης, Πέτρος Μπαμπασίκας, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Πρίνος, Δημήτρης Ραπακούσης, Γιώργος Σαλαμέ, Σπύρος Στάβερης, Όλγα Στεφάτου, Αγγελική Σβορώνου, Βαγγέλης Τάτσης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Τσουμπλέκας, Παύλος Φυσάκης, Γιώργος Χαρίσης, Γιάννης Χατζηασλάνης, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Χριστίνα Ψαρρά.

Περισσότερες πληροφορίες

Depression Era

  • Εικαστικά

Μια κολεκτίβα καλλιτεχνών, συγγραφέων και θεωρητικών καταγράφει την κρίση μέσα από εικόνες και κείμενα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αιωρούμενα Τοπία" αεροβατούν στο Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων "Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει" η καλλιτέχνης Βάλια Καπελετζή παρουσιάζει την έκθεση της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

Η Εθνική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει τη "(Μελο)ποίηση"

Η ΕΒΕ παρουσιάζει από τις συλλογές της έργα που μελοποιήθηκαν από σπουδαίους Έλληνες συνθέτες.

Αναλύοντας την πόλη Σιουδάδ Χουάρες, όπου καπιταλισμός και πατριαρχία σκοτώνουν

Το βιβλίο "Η γραφή στα σώματα των δολοφονημένων γυναικών στη Σιουδάδ Χουάρες" της φεμινίστριας ανθρωπολόγου Ρίτα Λάουρα Σεγάτο έρχεται σύντομα από τις εκδόσεις Πότλατς.

Το παλιό Τελωνείο Ναυπλίου αναβιώνει με μια έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης

Με μια έκθεση ξαναζωντανεύει το ιστορικό κτίριο στην Πελοπόννησο.

Γίνε κι εσύ επιμελητής στο ΕΜΣΤ!

Το μουσείο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την επιμέλεια ομαδικής έκθεσης, το φθινόπωρο του 2025.

Τι διάβασαν περισσότερο οι Αθηναίοι τον Ιούνιο;

Αυτά είναι τα 9+3 ευπώλητα βιβλία του μήνα (βιβλία λογοτεχνίας όσο και δοκίμια, graphic novel και παιδικά) από το βιβλιοπωλείο Αμόνι στα Άνω Πετράλωνα.

Η νέα διεθνής ομαδική έκθεση της Άνδρου ενώνει ορίζοντες

Το Amalia Gardens Residency εγκαινιάζει την πρώτη της καλλιτεχνική φιλοξενία με τίτλο "Aligned to the Horizon".