Νέο παράρτημα για το Μουσείο Herakleidon

Γιορτάζει τα δέκα του χρόνια το μουσείο του Θησείου κι επεκτείνεται σε ένα νεοκλασικό με πολύχρωμες οροφογραφίες στην Αποστόλου Παύλου 37. Το ντεμπούτο του νέου παραρτήματος (16/10) παρακολουθεί φωτογραφικά τις «Μεταμορφώσεις των Αθηνών».

Νέο παράρτημα για το Μουσείο Herakleidon

Γιορτάζει τα δέκα του χρόνια το ιδιωτικό μουσείο του Θησείου κι επεκτείνεται σε ένα νεοκλασικό με πολύχρωμες οροφογραφίες στην Αποστόλου Παύλου 37. Το ντεμπούτο του νέου παραρτήματος (16/10) παρακολουθεί τις «Μεταμορφώσεις των Αθηνών» μέσα από το αρχειακό υλικό –πάνω από εκατό εικόνες– του ιστορικού της φωτογραφίας και συλλέκτη Χάρη Γιακουμή. Τη διαδρομή συμπληρώνουν πανοραμικές απόψεις σε μεγάλες εκτυπώσεις, παλιές φωτογραφικές μηχανές, επτά στερεοσκοπικά μηχανήματα (δύο εκ των οποίων επιτρέπουν στον επισκέπτη να δει πενήντα φωτογραφίες γυρίζοντας ένα μοχλό) αλλά και μια επιλογή σύγχρονων φωτογραφιών από τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μεταμορφώσεις των Αθηνών

  • Εικαστικά

Η εξέλιξη του αστικού τοπίου κατά το διάστημα 1839-1950, μέσα από αρχειακό φωτογραφικό υλικό, καθώς και σύγχρονες εικόνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.