Ανακαλύψτε την Ακρόπολη της ύστερης αρχαιότητας

Από τις πλέον κοσμαγάπητες δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης, οι εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Σαββάτου μας αποχαιρετούν στις 2/8 με μια ανοιχτή συζήτηση (στη 1 μ.μ.) για την Ακρόπολη και την Αθήνα κατά την ύστερη αρχαιότητα.

Ανακαλύψτε την Ακρόπολη της ύστερης αρχαιότητας

Από τις πλέον κοσμαγάπητες δράσεις του Μουσείου Ακρόπολης, οι εναλλασσόμενες θεματικές παρουσιάσεις του Σαββάτου μας αποχαιρετούν στις 2/8 με μια ανοιχτή συζήτηση (στη 1 μ.μ.) για την Ακρόπολη και την Αθήνα κατά την ύστερη αρχαιότητα. Με αφετηρία επιλεγμένα εκθέματα, όπως αυτά της αίθουσας του Παρθενώνα, αλλά και μεταπαρθενώνια (γλυπτά, χρυσά νομίσματα και ευρήματα του Ασκληπιείου) αλλά και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό, οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου μας περιμένουν να κουβεντιάσουμε για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην πόλη και τον Βράχο κατά την περίοδο 3ος-7ος αιώνας μ.Χ. Θα μιλήσουμε για τη νοοτροπία και τις συμπεριφορές των Αθηναίων της εποχής απέναντι στα μνημεία της αρχαιότητας, που ποικίλουν από τον θαυμασμό της αρχαίας τέχνης έως τη δεισιδαιμονία που οδηγεί στην καταστροφή μνημείων, θ’ αναζητήσουμε ίχνη από την μετατροπή των αρχαίων ιερών σε εκκλησίες, ενώ θα πληροφορηθούμε και για την πορεία της πόλης ως εκπαιδευτικό κέντρο με επίκεντρο τις φιλοσοφικές σχολές (οι οποίες κλείνουν τον 6ο αι.).

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.