"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

COSMOTE TV_Underwonder COSMOTE TV_Underwonder

Σε σκηνοθεσία Κώστα Καρύδα, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, προσκαλεί το ελληνικό κοινό στον αθέατο κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης και σε μία διαφωτιστική εξερεύνηση των υποβρύχιων σπηλαίων της Ελλάδας. Ένα από τα τηλεοπτικά highlights του Μαΐου, το "Underwonder" θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα του Πάσχα (Κυριακή 5/5) στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV. Την εκτέλεση παραγωγής της σειράς ανέλαβε η MAD TV/DAM Productions.

Μέσα από τέσσερα επεισοδία, τα οποία θα προβληθούν τις τέσσερις Κυριακές του Μαΐου (5/5, 12/5, 19/5 και 26/5 στις 21.00), η σειρά αφηγείται ιστορίες που διαδραματίζονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Παράλληλα, οι συντελεστές συμβάλλουν με το έργο τους στην επιστημονική έρευνα και στην αποτύπωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών (Γιώργος Βανδώρος, Βασίλης Ζωγράφος, Ανδρέας Κουρής, Αντώνης Κρεντς και Κάρολιν Νεγρίν), μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους. Κατά τη διάρκεια των υποθαλάσσιων αποστολών τους, η ομάδα εξερευνά επικίνδυνα πλην εντυπωσιακά περιβάλλοντα, υπό συχνά ακραίες συνθήκες. 

COSMOTE TV_Underwonder
COSMOTE TV_Underwonder

Η αισθητική προσέγγιση του "Underwonder"
Πέρα από τον ερευνητικό του χαρακτήρα, το "Underwonder" αποτελεί ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό θέαμα, με την πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου, τη φωτογραφία του Μάριου Τσιπόπουλου αλλά και τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα της σπηλαιοδύτριας και κινηματογραφίστριας Καρολίν Νεγρίν. Μέσω τις χρήσης ειδικών εφέ, 3d effects, ασυνήθιστων motion graphics και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των υποβρύχιων σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το "σήμερα" και τα σύγχρονα δεδομένα.

Ακολουθώντας μια μη-γραμμική αφήγηση, το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με αφετηρία την έναρξη της αποστολής, μεταφέροντας το κοινό στην καρδιά της δράσης και καταγράφοντας τον αφιλτράριστο ενθουσιασμό και την αγωνία της ομάδας. Παράλληλα, καλούμαστε ως θεατές να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή του καθενός μέσα από αναδρομές και αφηγήσεις, και να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία προετοιμασίας τους: τις επίσημες συναντήσεις τους, το brainstorming, τον σχεδιασμό της αποστολής, τη συζήτηση για τους στόχους και τις ανησυχίες τους.  

Δείτε το τρέιλερ της σειράς:


Tα λόγια των συντελεστών
Η υπεύθυνη παραγωγών της COSMOTE TV, Φαίη Τσιτσιπή, προλογίζοντας τη νέα σειρά πριν την δημοσιογραφική πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, ανέφερε πως "[Το "Underwonder"] πρόκειται για μια πιο φρέσκια και πιο ιδιαίτερη ματιά της COSMOTE TV απέναντι στο ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την Ελλάδα και την ιστορία μας". 

Στο τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης, Κώστας Καρύδας πρόσθεσε: "Θέλουμε να σας μεταφέρουμε στον υποβρύχιο κόσμο μέσα από τα μάτια των σπηλαιοδυτών, να ζήσετε την εμπειρία της σπηλαιοκατάδυσης και να δείτε κόσμους που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχουν - κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι κυρίαρχα θέματα της σειράς. Με αυτά επιτυγχάνονται στόχοι που αρχικά μπορεί να μοιάζουν αδύνατοι. Τα υποβρύχια σπήλαια είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορεί να βρεθεί ο άνθρωπος". 

COSMOTE TV_Underwonder
COSMOTE TV_Underwonder

Tι θα δούμε στα 4 επεισόδια
1ο επεισόδιο:  Πρώτη "στάση" της σειράς είναι η Λίμνη Βουλιαγμένη της Αττικής, η οποία κάτω από το ειδυλλιακό της τοπίο κρύβει ένα μαγευτικό υποβρύχιο σπήλαιο. Σε μια σημαντική κατάδυση, οι ειδικοί χαρτογραφούν και κινηματογραφούν τα μοναδικά σημεία του σπηλαίου της λίμνης.

2ο επεισόδιο: Η ομάδα εξερευνά το σπήλαιο της Αμφιτρίτης στην Πάρο, με στόχο τη λήψη δειγμάτων που θα αποκρυπτογραφήσουν τη μορφολογία των Κυκλάδων κατά την αρχαιότητα, πριν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

3ο επεισόδιο: Το σπήλαιο του Διρού στην Πελοπόννησο είναι η επόμενη αποστολή, με την ομάδα να εξερευνά τα δαιδαλώδη τμήματα του σπηλαίου και να αναζητά οστά αρχαίων ζώων.

4ο επεισόδιο: Στο φινάλε της σειράς, οι σπηλαιοδύτες καταδύονται στο Σπήλαιο των Ελεφάντων στα Χανιά της Κρήτης, όπου εντοπίζουν τα οστά ενός είδους ελέφαντα μοναδικό στον κόσμο, που κάποτε υπήρχε στο νησί. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της τρισδιάστατης απεικόνισης οι θεατές ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν την Κρήτη όπως ήταν στο παρελθόν. Ο κύκλος των καταδύσεων ολοκληρώνεται εκεί από όπου ξεκίνησε, στη Λίμνη Βουλιαγμένη, με μία νέα και συνταρακτική ανακάλυψη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.