Σάμος

Οι clubbers δίνουν ραντεβού στο Κοκκάρι και στο Πυθαγόρειο, οι ρομαντικοί σεργιανίζουν ανάμεσα στα καλοδιατηρημένα αρχοντικά στο Βαθύ, οι αρχαιολάτρες αναζητούν ίχνη της εποχής του Πολυκράτη στο Ηραίο και στο Ευπαλίνειο Όρυγμα -το αρχαίο υδραγωγείο- οι οικογενειάρχες αράζουν στο Μαραθόκαμπο, οι φυσιολάτρες εξορμούν στους καταρράκτες του Ποταμιού, στην καταπράσινη χαράδρα των Αηδονιών ή στο Παλαιοντολογικό Μουσείο στους Μυτιληνιούς.

Σάμος

Σάμος

Με φόντο πράσινο

Οι clubbers δίνουν ραντεβού στο Κοκκάρι και στο Πυθαγόρειο, οι ρομαντικοί σεργιανίζουν ανάμεσα στα καλοδιατηρημένα αρχοντικά στο Βαθύ, οι αρχαιολάτρες αναζητούν ίχνη της εποχής του Πολυκράτη στο Ηραίο και στο Ευπαλίνειο Όρυγμα -το αρχαίο υδραγωγείο- οι οικογενειάρχες αράζουν στο Μαραθόκαμπο, οι φυσιολάτρες εξορμούν στους καταρράκτες του Ποταμιού, στην καταπράσινη χαράδρα των Αηδονιών ή στο Παλαιοντολογικό Μουσείο στους Μυτιληνιούς. Για να γνωρίσεις τα πολλά και γοητευτικά πρόσωπα της Σάμου, πρέπει να "επενδύσεις" τουλάχιστον 10 ημέρες. Να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να οργώσεις τις πράσινες διαδρομές του όρους Καρβούνη, να δεις την ανατολή του ήλιου από τις παρυφές του επιβλητικού Κέρκη, να χαλαρώσεις πίνοντας τα εξαιρετικά μοσχάτα και λευκά κρασιά της σε ταβερνάκια γαστρονομικών προδιαγραφών και φυσικά να κολυμπήσεις σε γαλανά πελαγίσια νερά. Με νεολαία, σπορ και ταβλάκι στο beach bar στην αχανή αμμουδερή πλαζ από το Πυθαγόρειο ως το Ποτοκάκι, αλλά και στο οργανωμένο πλέον Λιβαδάκι, με πεύκα που φθάνουν ως το κύμα στα Λεμονάκια, στην Τσαμαδού και στην Τσάμπου, φυσιολατρικά, μαζί με τις… θαλάσσιες χελώνες στο προστατευόμενο Σεϊτάνι, με "αδαμιαία περιβολή" στη Μικρή Τσάμπου, οικογενειακά στην Ψιλή Άμμο, στα Βοτσαλάκια και στη Μυκάλη, σε δροσερά νερά στην αμμουδερή Ψιλή Άμμο μετά το Μαραθόκαμπο. Πιο ήσυχη, αλλά ανερχόμενη η μικρή παραλία στο Κλίμα που αντικρίζει τα παράλια της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.