Μια γιορτή λογοτεχνίας και ιστορίας στο Ιόνιο

Το «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας» επιστρέφει με διάσημους λογοτέχνες, βραδιές ποίησης, κρίκετ και γαστρονομικές εμπειρίες.

Μια γιορτή λογοτεχνίας και ιστορίας στο Ιόνιο

Από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος της λογοτεχνίας γιορτάζει στο «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ της Κέρκυρας», με ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων, στο οποίο η ιστορία, η γαστρονομία, ο πολιτισμός, το κρίκετ και φυσικά η λογοτεχνία ενώνονται στην πόλη της Κέρκυρας, κάτω από τις τελευταίες αχτίδες του ηλίου.

Σε μια προσπάθεια να μοιραστούν Άγγλοι και Κερκυραίοι πολίτες το κοινό πάθος τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό τρεις διαφορετικοί άνθρωποι ξεκίνησαν, το 2018, το φιλόδοξο πρότζεκτ. Ο Νίκος Λούβρος, γεννημένος στην Κέρκυρα, συνιδρυτής παλαιότερα του «Κρίκετ Κέρκυρας» και τώρα του «Λογοτεχνικού Φεστιβάλ» μαζί με τη σύζυγό του Άναμπελ ζει εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνά τη γενέτειρά του την Κέρκυρα, θεωρώντας το πρώτο σαν την ερωμένη του, μα το νησί του σαν τη μητέρα του. Αντίστοιχη σταθερή και βαθιά αγάπη για την Κέρκυρα τρέφει και ο συγγραφέας Άλεξ Πρέστον, βραβευμένος για τρία μυθιστορήματα ανάμεσά τους και το «Αγάπη και Πόλεμος» που επιλέχθηκε από τη ζώνη «Book at bedtime» του ραδιοφωνικού προγράμματος του BBC 4.

Τι θα δούμε στο φετινό «Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας»

Μια γιορτή λογοτεχνίας και ιστορίας στο Ιόνιο - εικόνα 1

Με την έντονη παρουσία της διάσημης ομάδας κρίκετ –γνωστής ως AuthorsXI (Συγγραφείς ΧΙ)- που επιστρέφει στο νησί για μια ακόμα αναμέτρηση με τις τοπικές ομάδες, μπορείτε να παρακολουθήσετε αγώνες κρίκετ, αλλά και να εξερευνήσετε τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού. Τα βράδια ζωντανεύουν με ομιλίες του Sebastian Faulks, της Sofka Zinoviev, του Tom Holland για το νέο του βιβλίο «Εξουσία», της Elizabeth Speller, του Frances Edmonds, του PeterFrancopan, του Adam Nicolson και άλλων.

Έτσι, αυτοί μαζί με τους τοπικούς λογοτέχνες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε μια σειρά ομιλιών, συζητήσεων, αναγνώσεων ποίησης, δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά κρασιά και παρακολουθώντας μουσικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με χρονικό πλαίσιο αργά το απόγευμα, όπου ελπίζουν οι διοργανωτές ότι θα έχει πέσει η διαχωριστική γραμμή κοινού και λογοτεχνών.

Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Κέρκυρας | 23 - 30 Σεπτεμβριου | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.