Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Αν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσετε με ταξιδιάρικες διαθέσεις, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα! 

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου

Αν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ξυπνήσετε με ταξιδιάρικες διαθέσεις, ιδού τρεις low budget μονοήμερες με θέμα!

Για οικογένειες: Κάψια Μαντίνειας

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 1
Οινοποιείο Καλόγρη

Ανακαλύψτε το ανερχόμενο χωριό της ορεινής Αρκαδίας πριν από τους πολλούς. Σε μιάμιση ώρα από την Αθήνα θα κάθεστε για καφέ στην όμορφη πλατεία με τα αναστυλωμένα κτίρια, θα σας ξεναγούν ανάμεσα σε εντυπωσιακούς σταλακτίτες οι άνθρωποι του Σπηλαίου Κάψιας, και θα δοκιμάζετε κρασιά και πίτες στο τέλος της περιήγησης στο πρώην αρχοντικό και νυν επισκέψιμο Οινοποιείο Καλόγρη (2710222290).

Περισσότερα για τα χωριά της ορεινής Αρκαδίας και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ, εδώ κι εδώ.

Για arty: Ναύπλιο

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 2
«Φουγάρο»

Είτε για weekend είτε για μονοήμερη, το Ναύπλιο καταφέρνει πάντα να μας αναζωογονήσει. Με όχι και τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ίσως και να αφήσουμε το Παλαμήδι για κάποια επόμενη φορά, αλλά το καφεδάκι στην Πλατεία Συντάγματος δεν το διαπραγματευόμαστε με τίποτα. Ούτε και το σεργιάνι στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου, λοξοδρομώντας κατά βούληση στα σοκάκια. Ο arty πολυχώρος «Φουγάρο» (Ασκληπιού 98) εξελίσσεται διαρκώς σε έναν πολιτιστικό πυρήνα της πόλης, οπότε δεν θα παραλείψουμε ένα πέρασμα.

Περισσότερα για το Ναύπλιο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Για low profile: Χωριά Ελικώνα

Τρεις μονοήμερες για την 28η Οκτωβρίου - εικόνα 3
Μονή του Οσίου Λουκά

Αν και στη σκιά του γειτονικού celebrity Παρνασσού, η κατοικία των 9 Μουσών έχει κάτι για τον καθέναν: από πεζοπορίες σε καταπράσινα δάση με βελανιδιές μέχρι ζόρικες αυτοκινητάδες από την Αγία Άννα προς το Κυριάκι και το Ζερίκι με τα αναπαλαιωμένα πετρόκτιστα καθώς και το πανέμορφο οροπέδιο της Αρβανίτσας στην καρδιά της, όπου θα απλώσετε τραπεζομάντιλα για πικ­νίκ. Στο Κυριάκι, μάλιστα, υπάρχει και δρόμος που οδηγεί στη διάσημη μονή του Οσίου Λουκά.

Περισσότερα για τον Ελικώνα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.