Μουσείο Αλέκος Φασιανός: Διεθνής Ημέρα Μουσείων στη γειτονιά του Αγίου Παύλου

Όλα όσα έρχονται τις επόμενες εβδομάδες στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) διοργανώνοντας έναν θεματικό περίπατο στη γειτονιά όπου έζησε και μεγάλωσε ο καλλιτέχνης. Στη βόλτα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Αλέκου Φασιανού, όπως ο ίδιος τα εξιστορεί και θα ανακαλύψουμε μία ζωντανή αστική γειτονιά γεμάτη εμπνεύσεις.

Οι σταθμοί:
-Σταθμός Μεταξουργείο (σημείο συνάντησης μπροστά στο ξενοδοχείο Stanley, Πλατεία Καραϊσκάκη)
-Οδός Βίκτωρος Ουγκώ
-Πλατεία Αγίου Παύλου
-Δημοτικό Σχολείο Λιοσίων & Μιχαήλ Βόδα
-Κτίριο ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ
-Σταθμός Λαρίσης
-Μουσείο Αλέκος Φασιανός 

Εγγραφές εδώ

Παράλληλα, το μουσείο διοργανώνει μια σειρά ξεχωριστών δράσεων για τον Μάιο που δεν πρέπει να χάσετε.

Well- being Yoga στο Μουσείο

Κυριακή 19 Μαΐου

yoga Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Η συμμετοχή σε δράσεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με την τέχνη, βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η εμπλοκή του σώματος μέσα από βατές πρακτικές yoga, ενώ παράλληλα θα έρθουμε σε επαφή με την φύση και το έργο του Αλέκου Φασιανού μέσα από μια πολυδιάστατη εμπειρία. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι απαιτήσεις και το άγχος, τείνουν πολλές φορές να μας απομακρύνουν από την συναίσθηση του σώματος μας και να μας επιβάλλουν ταχύτατους ρυθμούς σκέψης και δράσης. Για μια ώρα ξεφεύγουμε από αυτή την καθημερινότητα και κάνουμε slow down εστιάζοντας στα πολυαγαπημένα στοιχεία φύσης του Αλέκου Φασιανού.
Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός επιθυμεί να αναδείξει τις πολύπλευρες ιδιότητες και επιδράσεις που μπορεί να έχει η τέχνη επί των ανθρώπων τόσο στην ψυχική τους υγεία όσο και στην γενικότερη κοινωνική τους υπόσταση. Οραματιζόμαστε το Μουσείο ως έναν τόπο κοινωνικοποίησης, συνδιαλλαγής απόψεων, ψυχαγωγίας και πνευματικής τέρψης.

Εγγραφές εδώ

Διαβάστε Επίσης

Ο μύθος της γειτονιάς μου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-8 ετών

Ο μύθος της γειτονιάς μου

Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού "Ο μύθος της γειτονιάς μου". Θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας, λαμβάνοντας παράλληλα πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την επίλυση γρίφων και πραγματοποίηση δοκιμασιών.

Ποιος είναι ο μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε τώρα να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον μύθο. 

Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Info:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών.
Έναρξη: 12 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / συμμετοχή
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2

Εγγραφές εδώ

Κινούμενοι τοίχοι - ένα ταξίδι μεταμορφώσεων μέσα στο μουσείο

Κινούμενοι τοίχοι Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 9-12 ετών
Το Σάββατο 25 Μαΐου, οι μικροί φίλοι του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τον ρόλο του επιμελητή, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να εξερευνήσουν τις κλίσεις τους οξύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το πνεύμα συνεργασίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εξερεύνηση του μουσείου τόσο με το σώμα όσο και με τις αισθήσεις
  • Σχεδιασμό εικαστικής έκθεσης μέσω τρισδιάστατου μοντέλου μακέτας (ξύλινη μακέτα) Ανακάλυψη προσωπικών αντικειμένων του ζωγράφου
  • Ακουστική αφήγηση στο χώρο του μουσείου. Στο τέλος, τα παιδιά παρουσιάζουν τη δική τους έκθεση στους φανταστικούς επισκέπτες -σε ζωντανό χρόνο- με τη βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας και φεύγοντας λαμβάνουν ένα δίπλωμα επιμελητή

Info: 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 9-13 ετών.
Έναρξη: 11:30 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / συμμετοχή
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)
Εγγραφές εδώ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Art of the Encounter": Περπατώντας από το Κάσελ ως την Αθήνα

Επτά χρόνια μετά, η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

Ένα θερινό σινεμά ανοίγει στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Το μουσείο δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη για την προβολή ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων.

Ναμπόκοφ, Μαρής και Ferey σε τρία ξεχωριστά αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις ξεχωριστούς τίτλους που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές μας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Με το σύνθημα "Let's Move" προτρέπει ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Έκθεση βιβλίου με καθημερινές κληρώσεις στο Ελληνικό

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες.

Οι Εκδόσεις Εστία επανεκδίδουν τα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου

Μια ευκαιρία να βυθιστούμε ξανά στους ονειρικούς κόσμους του Έλληνα συγγραφέα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (17-23/6)

Έργα τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, μια σημαντική καλλιτέχνιδα της οπτικής ποίησης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.