Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis - εικόνα 1

Μπορεί η Αθήνα να μην είναι, όπως η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη, επτάλοφος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι της λείπουν τα βουνά και οι λόφοι. Παρόλα αυτά, τη θέα οι Αθηναίοι την απολαμβάνουν συνήθως από ταράτσες ή εστιατόρια σκαρφαλωμένα σε ψηλά κτίρια. Όταν όμως καθίσεις στο «Apolis», στο λόφο του Αγίου Δημητρίου της Πετρούπολης, και δεις το εύρος της θέας από την Πάρνηθα μέχρι τη Σαλαμίνα, καταλαβαίνεις τι έχανες μέχρι τώρα. Άσε που ο καλαίσθητος μοντερνισμός, με χιλιόμετρα τζαμωτού και στιλάτο, αφαιρετικό πνεύμα, σε φτιάχνει να έρχεσαι στο «Apolis» γι’ αυτόν τον πολύ… μητροπολιτικό συνδυασμό ατμόσφαιρας και θέας.

Με την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, το «Apolis» έχει ανανεώσει πλήρως την κουζίνα του, υιοθετώντας έναν ουσιαστικό, φιλικά γκουρμέ μοντερνισμό. Είναι πολύ καλά τα τραγανά ρολάκια με μετσοβόνε, που ηλεκτρίζεται από το κοντράστ του πορτοκαλιού. Το καρπάτσιο ξεχωρίζει παίρνοντας έξτρα γεύση από τη βινεγκρέτ καρυδιού. Το ωραίο χταποδάκι αποκτά άλλον αέρα χάρη στο εξαιρετικό γλυκόξινο κολοκυθάκι – κι υπάρχουν ακόμα πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην κουζίνα. Η Ελλάδα δίνει ωραίες ιδέες για μοντέρνους νεωτερισμούς. Οι γαρίδες σαγανάκι, λ.χ., γίνονται πολύ πετυχημένη σάλτσα για τα ωραία, χοντρουλά και φρέσκα σπαγκέτι. Τα άψογα καλαμαράκια κάθονται σ’ ένα ωραιότατο λεμονάτο ριζότο. Το ζουμερό κοκοράκι στη σχάρα, με την τραγανή του πέτσα, έχει ως συνοδεία ένα σούπερ αρωματικό κριθαράκι με καυκαυλήθρες και μυρώνια. Στο άψογα ψημένο λαβράκι γράφει ωραία η σάλτσα μάραθου. Το λεμονάτο αρνάκι έχει δίπλα του ένα νοστιμότατο φρικασέ δεμένο με… καρότο. Τα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα από Αγιωργίτικο και πουρέ πατάτας είναι ένα πληθωρικό πιάτο που θα εκτιμηθεί δεόντως όταν κάνει κρύο. Από τα καλοφτιαγμένα γλυκά του ξεχώρισα τον ασυνήθιστο, αρμονικό συνδυασμό μους γιαουρτιού με αφρό καφέ, το τρυφερό, καραμελωμένο μήλο και τα καρέ της σοκολάτας με πορτοκάλι.

Up: Τα λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο νέο μενού και φυσικά η ασυναγώνιστη θέα. Down: Το μπιφτέκι καλό μεν, αλλά συμβατικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Apolis

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!