Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία - εικόνα 1

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το ταβερνάκι με την ψάθινη καρέκλα –καθόλου μοντέρνο, καθόλου περιποιημένο– είναι πάντα γεμάτο, ακόμα και τις καθημερινές, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ένα άλλο «φαινόμενο» είναι ότι ο κόσμος που κάθεται στα τραπέζια του δεν είναι παλιοί πελάτες, ξεχασμένοι από άλλες δεκαετίες. Βλέπεις και περίοικους, και περιποιημένες κυρίες, και νέους, και γιάπηδες. Ο Ηλίας είναι και για μένα ένα από τα στέκια που επισκέπτομαι τουλάχιστον 2-3 φορές μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον κινηματογράφο στο Θησείο ή τη βόλτα στην Αρεοπαγίτου, απλά και μόνο γιατί εδώ περνάω καλά. Καλό location, καλοκαιρινή διάθεση, συμπαθητικό φαγητό και πολύ φιλικές τιμές. Εδώ όμως δεν βάζεις το φαγητό στο μικροσκόπιο. Το περιβόητο παϊδάκι είναι νόστιμο, αλλά απίθανα λιπαρό, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι πλημμυρισμένα στο λάδι, το τζατζίκι είναι ήπιο. Όμως τα μπιφτεκάκια μοσχοβολούν δυόσμο, το ψαρονέφρι είναι ζουμερό, η σαλάτα φρεσκοκομμένη και οι πατάτες κομμένες στο χέρι και πεντανόστιμες. Το σέρβις είναι γρήγορο και πολύ εξυπηρετικό κι η όλη ατμόσφαιρα απόλυτα καλοκαιρινή κι ευχάριστη.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Ηλία (το)

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στέκι του Ηλία (το)

Επταχάλκου 5, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!