Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο; Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων.

Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο;

Κρίθαμος - εικόνα 1

Χαίρομαι όταν βλέπω να ανοίγουν εστιατόρια όπως ο «Κρίθαμος». Το έχω γράψει επανειλημμένως: η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα καθημερινά, τίμια εστιατόρια που δεν προσποιούνται τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι και δεν φιλοδοξούν τίποτα περισσότερο από το να προσφέρουν καλοφτιαγμένο φαγητό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.

Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων. Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, επιστρέφοντας από Αμερική, ανέλαβε για κάποια χρόνια τα «Spuntino» και τώρα ήρθε η ώρα ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο, με κουζίνα σαφώς επηρεασμένη από τον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο. Το «Κρίθαμος» πατάει αισθητικά στο δοκιμασμένο πρότυπο της μοντέρνας ταβέρνας, φλερτάροντας όμως με την άνεση και το σέρβις ενός εστιατορίου. Το περιβάλλον είναι κομψό, νεο-παραδοσιακό, στους τόνους του γκρι και του μπεζ. Η κουζίνα είναι ελληνική, με ορισμένες «διεθνείς» προσθήκες τύπου ραβιόλια με σπανάκι, ανθότυρο και κρέμα ταρτούφο ή T-bone με σος bbq αλλά και καρπαθιώτικες πινελιές, όπως τα πληθωρικά και νόστιμα στριφτούρια (ζυμαρικό) με απάκι και ξερό ανθότυρο ή οι νόστιμες «κοπέλες Καρπάθου» (χορτοπιτάκια). Ό,τι δοκίμασα ήταν μια χαρά. Ξεχώρισα το μοσχαρίσιο συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, το νοστιμότατο αρνάκι, ενώ γευστικά και καλοφτιαγμένα ήταν και τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Στα συν του «Κρίθαμου» το ιδιαίτερα περιποιητικό σέρβις και η λίστα κρασιών, που προσφέρει αρκετές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

\

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.