Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

O Δημήτρης Μούδιος είναι ένας περιζήτητος R&D σεφ

Ένα από τα πιο ανερχόμενα ταλέντα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής είναι ο επόμενος καλεσμένος του "Pharaoh" στη σειρά Pharaoh Fire Nights, στην οποία διάφοροι σεφ αναλαμβάνουν την κουζίνα του εστιατορίου και παρουσιάζουν ένα μενού βασισμένο στο μαγείρεμα στα ξύλα. Στις 15 Μαΐου, ο σπουδαίος Έλληνας σεφ Δημήτριος Μούδιος θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη πριν 29 χρόνια και γαλουχήθηκε στις κουζίνες του τριάστερου "Atelier" στο Μόναχο, όπου καλλιέργησε το πάθος του για την υψηλή γαστρονομία και την καινοτομία.

Πέρασε από κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων όπως το "Alchemist" στην Κοπεγχάγη (2* Michelin, #5 World's 50 Best) για να κάνει στη συνέχεια μετάβαση στο R & D τομέα όπου έπαιξε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση του γαστρονομικού υπόβαθρου εστιατορίων όπως το "Borago" στο Σαντιάγο της Χιλής (#29 World's 50 Best) και το "Ernst" στο Βερολίνο (1* Michelin, #55 World's 50 Best).

Αυτό το διάστημα βρίσκεται στη Μπανγκόκ, όπου είναι executive chef και συνιδιοκτήτης του "Lahnyai" με ταϊλανδέζικη κουζίνα και του νεότευκτου "Ōre" όπου παρουσιάζει μια πιο fusion εκδοχή της μαγειρικής του φιλοσοφίας.

Κρατήσεις στο pharaoh.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Pharaoh

Σολωμού 54, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!