''Ρόδακας'': Αστικές αναμνήσεις σε ρετρό κάδρο

Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από παλιές γεύσεις σε μια αθηναϊκή μονοκατοικία.

Ροδακας

Εστιατόριο αναφοράς στην αστική κουζίνα της παλιάς Αθήνας, με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα όσων αγαπούν τα αυθεντικά ρετρό καλοφαγικά spots της πόλης. Μια αρχοντική μονοκατοικία του 1935 στην υπέροχη γειτονιά του Μετς φιλοξενεί τον "Ρόδακα", που κινείται με άνεση ανάμεσα στη σπιτική αύρα και τη νοσταλγία. Σε μια ατμοσφαιρική σάλα και μια μυστική αυλή, τα σεμέν στους τοίχους, οι υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια και τα έπιπλα-αντίκες μάς ταξιδεύουν στο χρόνο, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από χαρακτηριστικές γεύσεις προικισμένες από το κλασικό αθηναϊκό συνταγολόγιο.

Ροδακας

Έχοντας για βάση του τα εξαιρετικά υλικά, το μενού ανθολογεί γευστικές 
μνήμες, όπως το πεντανόστιμο ραγού μελιτζάνας, αλλά και οι γίγαντες πλακί μαγειρεμένοι με τη σάλτσα τους και αρωματισμένοι με άνηθο.

Ροδακας

Η κουζίνα κινείται σε ρετρό συχνότητα, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες, ενώ στα μαγειρευτά ξεχωριστή θέση κατέχουν οι εξαίρετοι λαχανοντολμάδες με άρτιο αβγολέμονο. Για γλυκό κλείσιμο, το αυθεντικό ραβανί Βεροίας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι παίζει μαεστρικά με τις αναμνήσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.