H Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό τα έχει όλα

Σε μικρο-πιάτσα με μεγάλη δυναμική εξελίσσεται ο δρόμος αυτός του Νέου Ψυχικού που μιλά άπταιστα ιταλικά, γαλλικά, θαλασσινά αλλά και γλυκά.

talekouale

Τάλε Κουάλε 

Είναι ο πιο καινούργιος κάτοικος του δρόμου το ζεστό αυτό ιταλικό στέκι που αυτοπροσδιορίζεται ως "τρατορία γκρέκα" και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επιλεγμένες πρώτες ύλες, αρκετές από τις οποίες της χώρας μας. Στο μενού θα βρέιτε  από pinsa με μορταδέλα, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης μέχρι ταλιατέλες με μοσχαρίσιο ραγού και βολάκι Τήνου.

DourampeisOyster

Δουράμπεης Oyster 

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία το όμορφο και κομψό εστιατόριο συνεχίζει να βρίσκεται στην αιχμή μιας ψαροφαγίας υψηλού επιπέδου που έχει στην καρδιά της τους πλέον εκλεκτούς θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας. Η εμπειρία ξεκινά με μια εξαίσια συλλογή από όστρακα και συνεχίζεται κυριολεκτικά στον αφρό, με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που θα απολαύσετε μαγειρεμένα όπως τους αρμόζει.

parlo1

Parlo 

Ιταλική νοστιμιά παρλάρει από το 2015 το cosy και ανοιχτόκαρδο αυτό εστιατόριο που έχει κάνει όνομα για την αέρινη πίτσα του, τα ενδιαφέροντα ζυμαρικά και τα risotti. Προτού περάσετε σε αυτά, τιμήστε κάποια από τις πολύχρωμες δροσερές σαλάτες και τα καλοφτιαγμένα ορεκτικά, όπως το μοσχαρίσιο carpaccio ή τα involtini μανιταριών με καπνιστή πανσέτα και μαγιονέζα τρούφας.   

piperia

Πιπεριά 

Πιστό στο σενάριο της casual ψαροφαγίας που το καθιέρωσε παραμένει το φιλικό αυτό εστιατόριο στη συμβολή της Αδριανείου με την Σικελιανού. Τα φρεσκότατα μικρόψαρα κάθε λογής έχουν την τιμητική τους, διανθισμένα με προτάσεις όπως το μαύρο ριζότο με καλαμάρι και το μελάνι του, τα τηγανιτά μύδια σε κουρκούτι μπίρας και το πληθωρικό γιουβέτσι γαρίδας με φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο. 

veritable

Veri Table 

Όχι επί της Αδριανείου αλλά στην αρχή της γειτονικής Σικελιανού μαγειρεύει ο βραβευμένος σεφ Alain Parodi τη φίνα γαλλική του κουζίνα, που άλλοτε ακολουθεί κλασικές και άλλοτε πιο μοντέρνες γευστικές οδούς. Θα τη χαρείτε παρέα με διαλεχτά κρασιά τα οποία ξεκουράζονται στην εντυπωσιακή walk in κάβα που κοσμεί τον πρώτο όροφο του ατμοσφαιρικού εστιατορίου. 

sweetspot

The Sweet Spot

Στο νούμερο 46 της Αδριανείου κατοικεί εδώ και λίγα χρόνια το "γλυκό" αυτό στέκι που ξεκίνησε την καριέρα του στη Νέα Φιλοθέη κι έγινε ονομαστό για τα πολύχρωμα cupcakes, τα muffins, τα layer cakes και τα μπισκότα με ζαχαρόπαστα. Όλα αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε για το σπίτι ή και να τα απολαύσετε επιτόπου παρέα με περιποιημένα snacks και σαλάτες. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δουράμπεης Oyster

Αδριανείου 37, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

VeriTable

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Τάλε Κουάλε

Αδριανείου 20, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!