6 διαφορετικές ιδέες για την Καθαρά Δευτέρα

Αγαπημένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης προσαρμόζουν την κουζίνα τους στο πνεύμα της ημέρας και μας υποδέχονται με σπέσιαλ νηστίσιμες γεύσεις πριν ή μετά το πέταγμα του χαρταετού.

stgeorge

St. George Lycabettus
Η πανοραμική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και η κομψή ατμόσφαιρα είναι ένα ισχυρό δέλεαρ για να βρεθούμε στο εστιατόριο "La Suite Lounge" στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού. Ένα ακόμα είναι ασφαλώς ο πλουσιοπάροχος μπουφές (€ 45 κατ’άτομο) που ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα ο executive chef Βασίλης Μήλιος και θα είναι γεμάτος νηστίσιμες νοστιμιές, κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες όπως οι φακές με μάραθο και λιαστές ντομάτες, και η χταποδοσαλάτα με πίκλες και κάπαρη. 

musique

Musique Café & More
Τιμάμε συχνά πυκνά το ανοιχτόκαρδο αυτό στέκι στην καρδιά του Παγκρατίου, πότε για να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ με το ποτό μας και πότε για να φάμε κανονικά. Την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο στα τραπέζια του θα κυκλοφορούν ωραίες αλοιφές όπως η καπνιστή ταραμοσαλάτα με αποξηραμένες ελιές Καλαμών, συμιακό γαριδάκι και καλαμαράκια στο τηγάνι, σουπιά ψητή σε σάλτσα πορτοκαλιού με ούζο και σαφράν και άλλα πολλά.

niceneasy

Nice n easy
Πιστά στη gourmet & bio healthy φιλοσοφία τους αλλά και με προτάσεις στο πνεύμα της ημέρας μας υποδέχονται τα εστιατόρια του δημοφιλούς ομίλου. Χταπόδι ξυδάτο, γαρίδες στη σχάρα, τηγανιτό καλαμάρι και άλλα μας περιμένουν στο κατάστημα του Κολωνακίου, ενώ στην Κηφισιά θα υπάρχουν από λευκή ταραμοσαλάτα με πούδρα αυγοτάραχου και τηγανιτά καλαμαράκια με σος ταρτάρ μέχρι αστακός κατόπιν παραγγελίας, μαγειρεμένος με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Σε αντίστοιχο τέμπο συντονίζονται επίσης τα αδελφά εστιατόρια "Frankie" σε Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία, το "Zinglee" στην Τσακάλωφ αλλά και το "Amorous" στην Κηφισιά.

magikeskatsaroles

Μαγικές Κατσαρόλες
Για το καθιερωμένο καθαροδευτεριάτικο ραντεβού στα τραπέζια του βραβευμένου εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, η Βάνα Βρεττού κάνει όπως πάντα περί τις 25 σπέσιαλ προτάσεις. Για φέτος σχεδιάζει από φαβοκεφτέδες και οσπριάδα με ντρέσινγκ από ταχίνι και ρόδι μέχρι χταπόδι κονφί σε αντιπαριώτικο πετιμέζι, μύδια πανέ με πράσινη σκορδαλιά από φιστίκι Αιγίνης, αλλά και χτένια στο τηγάνι με δυνατό ξινόχοντρο που προμηθεύεται από τα Σφακιά.  

dabruno

Da Bruno
Τι θα λέγατε για Καθαρά Δευτέρα με χρώμα ιταλικό; Το δημοφιλές εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού (€ 25 κατ’άτομο) που συνδέει τις δύο κουλτούρες, προτείνοντας για παράδειγμα χταπόδι carpaccio με σπαράγγια τις θάλασσας και αυγοτάραχο, μπρουσκέτα με φάβα, μαρμελάδα κάπαρης και τηγανιτό κρεμμύδι αλλά και pinsa θαλασσινών με μύδια, χταπόδι και καλαμάρι.

doukissa

Δούκισσα 
Μας αρέσει η ατμόσφαιρα στην όμορφη μονοκατοικία με τον μεγάλο κήπο επί της Λεωφόρου Πεντέλης, μας αρέσουν και οι περιποιημένοι μεζέδες που βλέπουν την παράδοση με μοντέρνα ματιά. Μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο και ταραμά, χορτόπιτα με μυρώνια, καλαμάρι στη σχάρα με πουρέ πατάτας και κριθαρότο γαρίδας δίνουν τον τόνο στις πολλές και διαφορετικές προτάσεις για την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!