Το "Alykes" αγκυροβόλησε στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου σφύζει από γεύσεις που μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της θάλασσας.

Alykes

Ανοιχτόκαρδος με προσεγμένη αισθητική και το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην ευρύχωρη σάλα του, ο νέος αυτός χώρος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας φέρνει την νόστιμη αλμύρα των θησαυρών της θάλασσας στο πιάτο. Δύο μεγάλα ενυδρεία κουμπώνουν με τη γευστική κατεύθυνση του θαλασσινού μενού που περιλαμβάνει κρύα ορεκτικά όπως μαρινάτο γαύρο, σεβίτσε τσιπούρας ή λαβράκι από τις ψαριές της μέρας, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδώνια και γυαλιστερές. Το τσιμπολόι συνεχίζεται με πάσα σε αθερίνες, χταπόδι με λαδόξιδο και μύδια αχνιστά ενώ ολόφρεσκες αχνιστές καραβίδες, χτένια, καλαμάρια και κυδώνια πλασάρονται δίπλα σε ωραία πιάτα ζυμαρικών, ριζότο ή κριθαρότο θαλασσινών. Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα της μέρας που θα απολαύσετε με κάποια από τα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα της λίστας τους υπό την καθοδήγηση έμπειρου σομελιέ, αλλά και επιλογές αποσταγμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Alykes

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.