Επίσκεψη στο ανανεωμένο "Vibo"

Ευρωπαϊκή αύρα, νόστιμο brunch, σπέσιαλ κομψός καφές, δυναμική wine list και μια κουζίνα που ανανεώνει τις γεύσεις του μπιστρό με την επιμέλεια του Γιάννη Μαρκαδάκη.

Vibo © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Είναι Σάββατο πρωί και η ατμόσφαιρα στο "Vibo" έχει κάτι ευρωπαϊκό. Ένα περίπτερο στην είσοδο του εμπορικού κέντρου PREMIERA, στα χρώματα του πετρόλ και του οξειδωμένου café au lait, με ένα εντυπωσιακά ζωγραφισμένο ταβάνι, που ακόμη και όταν κάθεσαι, μέσα από το 270 μοιρών τζαμωτό του, νομίζεις πως είσαι μέσα στα vibes της σαββατιάτικης κίνησης. Το όνομά του είναι σύντμηση των λέξεων Vita Bona (καλή ζωή) και από τον Οκτώβριο επικεφαλής στην ομάδα του, εκτός από τον Νίκο Σκρέμπο ("Hytra"), είναι και ο Δημήτρης Μπενάκης, που τον ξέρουμε από την επιτυχημένη του δράση σε γνωστά μαγαζιά της πόλης ("Inbi", "Cinco", "Coyoacan"). 

To "Vibo" είναι, λοιπόν, ένα πολύ ξεχωριστό μπιστρό που με 80 ελληνικές και 20 διεθνείς ετικέτες δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί. Όλα όμως αρχίζουν το πρωί με έναν πολύ καλό καφέ, που το χαρμάνι του έχει δημιουργήσει ο βραβευμένος barista Στέφανος Δωματιώτης σε συνεργασία με την Taf και ισορροπεί ανάμεσα στη δύναμη και τη φινέτσα. Το brunch έχει αρκετά από τα δημοφιλή πιάτα του είδους και προκαταβολικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την κουζίνα του επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης.

Πρώτη επισήμανση είναι ότι τα βιολογικά αβγά που χρησιμοποιούν είναι πολύ νόστιμα, και τα ευχαριστήθηκα σερβιρισμένα στην κοκοτιέρα με δυνατή σάλτσα ντομάτας, τυρί και μια ωραία σαλάτα βοτάνων. Δεύτερον, στα ενδιαφέροντα flat breads η ζύμη είναι υπερβολικά τραγανή: μια ωριμασμένη ζύμη με ψίχα θα της έδινε σαφώς μεγαλύτερη ουσία και χάρη. 

Στον κατάλογο υπάρχουν μια σειρά από comfort ιδέες με κάποιο twist και μερικές προτάσεις που ξεφεύγουν πολύ από τα συνηθισμένα all-day μενού. Από τη συνομοταξία των πρώτων, ανάμεσα σε vitello tonnato, κοτολέτα μιλανέζε, steak tartar κ.λπ., διάλεξα τα κεφτεδάκια· ήταν σαν να τα είχε φτιάξει μια μαμά με τσαχπινιά. Στα πιο ιδιαίτερα, εκτός από τις αγκινάρες και το σκουμπρί, δοκίμασα ένα ωραίο, τραγανό και ζουμερό κοτόπουλο, αλλά η γλυκιά βάφλα με αβοκάντο δεν έδεσε τη σούπα μαζί του. Στον τομέα των γλυκών υπάρχουν ωραίες προτάσεις, είτε πάρεις προφιτερόλ με μόκα, μπανάνα και πικρή σοκολάτα, είτε το red velvet με το εκρηκτικό άρωμα, και το carrot cake. 

Σέσκουλα και σκουμπρί

Vibo

Απρόσμενη συνάντηση jap γευστικού μινιμαλισμού με απέριττα ψητό σκουμπρί που σε κερδίζει με τη light ραφινάτη λιπαρότητά του, νοστιμότατα σέσκουλα και ταιριαστό ταραμά. Εκφράζει κι αυτό το σύγχρονο πρόσωπο ενός καλού μπιστρό.

Κεφτεδάκια

Vibo

Νοστιμότατα και μαμαδίστικα, με αρνάκι και μοσχάρι στον κιμά και σερβιρισμένα πάνω σε ωραία κρέμα ρεβιθιών και κουκουνάρια, είναι ένα comfort πιάτο που αξίζει να το παραγγείλεις οπωσδήποτε.

Αγκινάρες 

Vibo

Άψογα τηγανισμένες αγκινάρες συνδυασμένες ευρηματικά με ολαντέζ κατσικίσιου ελληνικού μπλε τυριού, με σοφιστικέ πικράδα ροζ γκρέιπφρουτ, τρούφα και πεκορίνο, σ’ ένα συνδυασμό που δεν συναντάς αλλού.

Τιμή: € 15-25.

Περισσότερες πληροφορίες

Vibo bistro

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.