Τι γυρεύει η "Φrídda" στην Άνω Κυψέλη;

Το καινούργιο ατμοσφαιρικό μπιστρό έχει αύρα από τα παλιά και αγάπη για τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας.

frida

Λίγο πριν τις γιορτές άνοιξε τις πόρτες του το "Φrídda Γκρίκ Μπιστρό" στην Άνω Κυψέλη. Το όνομα του εκφράζει από τη μία τον σεβασμό των τριών φίλων και συνεταίρων που το δημιούργησαν στο γυναικείο φύλο και από την άλλη την αγάπη τους για τα ελληνικά ποτά και τα προϊόντα και τις γεύσεις του τόπου μας. Έτσι, η δράση ξεκινά καθημερινά από νωρίς το πρωί με ένα ελληνοπρεπές brunch που περιλαμβάνει από καγιανά με σουτζούκι, ξύγαλο Σητείας και βουτυράτες πατάτες μέχρι αυγόφετες με μελάτα τηγανιτά αυγά και βαρελίσια φέτα, ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας σειρά έχουν πιάτα σαν το μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, τα λουκουμαδάκια τυριού με μετσοβόνε, τσάτνεϊ σταφίδας και κουκουνάρι, και το γιουβετσάκι γαρίδας με τσιπς κρεμμυδιού και κρέμα φέτας, που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Μπαλταγιάννης. Την μπάρα στολίζουν επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού αλκοόλ, κρασιών και αποσταγμάτων, πολλά από τα οποία συμμετέχουν στα signature cocktails του μαγαζιού που υπογράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, όπως η "Σιωπή των Αμνών" που αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού Zombie και φτιάχνεται με παλαιωμένο τσίπουρο και λικέρ μπαχαρικών από την Πάτρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Φrídda Γκρικ Μπιστρό

Κρίσσης 50, Άνω Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.