Η "Bella Vespa" μαρσάρει με Παύλο Κυριάκη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια πιο comfort πλευρά της κουζίνας του, γαρνίροντας με τη μαγειρική του κομψότητα την ιταλική κουζίνα ενός spot που συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια παρουσίας στο γευστικό χάρτη της Γλυφάδας.

Παύλος Κυριάκης

Αέρα ανανέωσης φέρνει στο αγαπημένο στέκι των Νοτίων Προαστίων ο Παύλος Κυριάκης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα ενός spot που μιλά ιταλικά, με ελληνική προφορά. Φέρνοντας το μοντέρνο άγγιγμα που εισάγει τη γευστική πρόταση του "Bella Vespa" στη νέα εποχή της γειτονιάς, ο Κυριάκης μιξάρει cucina povera με φινετσάτα υλικά, συνθέτοντας έναν κατάλογο με comfort βάση και sharing λογική.

Έτσι, το μενού φέρνει στη σέντρα πιάτα όπως το χειροποίητο ραβιόλι με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, ή το αφράτο καρπάτσιο μόσχου, με flakes πεκορίνο και dressing εσπεριδοειδών, ενώ pizza και pasta έχουν την τιμητική τους, με τη Μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα και λάδι βασιλικού να είναι αναπόδραστη επιλογή. Στα ζυμαρικά, τα πάκερι με ραγού μοσχάρι, κρέμα μετσοβόνε και μαρμελάδα ντομάτας, έρχονται με άριστο al dente και τα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα μοσχοβολούν φθινόπωρο.

Μεσογειακό αέρα στο μενού φέρνει η σφυρίδα με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, ενώ Rib Eye Steak, Skirt Steak και Osso Buko παίζουν δυνατά στην κρεατοφαγική πλευρά του μενού, πριν το γεύμα κλείσουν κλάσικ γλυκά σαν την τιραμισού με κρασί Μαρσάλα, μασκαρπόνε και καφέ, αλλά και artisanal γεύσεις σαν την Calzone με κόκκινα φρούτα, κρέμα σιμιγδάλι και πραλίνα, σκεπασμένη με ζάχαρη άχνη, σαν ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που θα κάνει τους μερακλήδες να επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!