«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με τα ψαροφαγικά στέκια στη Νέα Ερυθραία και το Κερατσίνι να έχουν ταυτιστεί με τη νοστιμιά της θάλασσας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας

Κοντά είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που η μπράντα του «Ταξιδεύοντας» μας πρωτοταξίδεψε στο Αιγαίο, με το ψαροφαγικό στέκι της Νέας Ερυθραίας και το «αδερφάκι» του στο Κερατσίνι να έχουν πλέον ταυτιστεί με τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της θάλασσας. Το μυστικό είναι ένα και απλό: τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που πρωταγωνιστούν στο μενού, με τις θάλασσες της Σίφνου και της Άνδρου να είναι το κύριο πεδίο δράσης των ψαράδων με τους οποίους συνεργάζεται η ομάδα του. Ροφοί, σφυρίδες, συναγρίδες και φαγκριά φτάνουν στο τραπέζι με ατόφια νοστιμιά, η σαρδέλα, ταπεινή αλλά γεμάτη γεύση, έχει την τιμητική της αυτήν την περίοδο, ενώ μπαρμπούνια, κουτσομούρες και μαγιάτικα συνθέτουν ένα παλμαρέ που δίνει πλείστες αφορμές για τσουγκρίσματα με τα πάνω από 70 αποστάγματα της κάβας.

«Ταξιδεύοντας… στα βόρεια»: Ψαροφαγικό ρεσιτάλ στη δροσερή αυλή της Ερυθραίας - εικόνα 1

Επιπλέον, εκτός από την πανδαισία των ψαριών του, το… πλήρωμα του «Ταξιδεύοντας» βάζει στο παιχνίδι σπαρταριστά όστρακα ημέρας και ολόφρεσκα χταπόδια, ενώ με ιδιαίτερη περηφάνια κινείται και στο τερέν της ωμοφαγίας, χάρη σε πιάτα όπως το σεβίτσε από σαργό ή στήρα και το καρπάτσιο με πελαγίσια ψάρια και λαβράκι. Φρέσκιες σουπιές και γαρίδα γάμπαρη έρχονται στο τραπέζια μας και μοσχομυρίζει ιώδιο, ενώ το φίλεμα στο τέλος είναι ό,τι πιο γλυκό, με λικέρ μαστίχας ή λιαστό μοσχάτο να προσφέρονται δίπλα σε πορτοκαλόπιτα, εκμέκ και κορμό – εννοείται δικά τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.