«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου ανανεώνει συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Από τα πρώτα στέκια για τους καλοφαγάδες του κέντρου της Αθήνας, πολλά χρόνια προτού η γειτονιά μεταμορφωθεί σε «food village», ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» του Συντάγματος έχει τα τελευταία χρόνια εμπλουτίσει το πολύχρωμο crowd της μοντέρνας σάλας του με επισκέπτες από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία στα πέριξ της Μητροπόλεως, ενώ παραμένει στην αιχμή των ελληνικών παρεΐστικων προτάσεων της περιοχής, ανανεώνοντας συνεχώς τη γευστική του φαρέτρα, αλλά διατηρώντας την ίδια ώρα την επαφή με τις παραδοσιακές του αφετηρίες.

Επιλογές ημέρας με φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου, ένα bon marche μενού δύο ατόμων κι επτά πιάτων σε μια Dégustation εμπειρία γνωριμίας με τον νέο σεφ Έκτορα Τσέτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα από σταθερές αξίες, όπως το κλασικό Σαντορινιό, όπου χοιρινά φιλετάκια σβήνονται με λευκό κρασί για να ξαπλώσουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, συνθέτουν την καλοκαιρινή γευστική πρόταση του αγαπημένου νεο-μπακάλικου.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Όσο για επιδόρπιο, η τάρτα με κρέμα βανίλιας, αρωματισμένη με μαστίχα και τριαντάφυλλο, ηγείται των νέων αφίξεων στις ανάλαφρες προτάσεις, που θα γεμίσουν την αυλή της Μητροπόλεως με άρωμα και γεύση θερινών νυκτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!