Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή.

Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή. Εδώ το focus είναι στον ξυλόφουρνο με σπεσιαλιτέ τα προσφούρνια όπως ονομάζονταν στους χρόνους του Βυζαντίου τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους και μαγειρεία.

Τα προσφούρνια της επιλογής σας «διακοσμούνται» με τα εκλεκτά μερακλίδικα καλούδια των «Καραμανλίδικων» και μπορείτε να συνοδεύσετε με καραμανλίδικους μεζέδες και κάποια ζεστά πιάτα. Φεύγοντας φροντίστε να προμηθευτείτε από χειροποίητο σουτζούκι και παστουρμά μέχρι σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα, ενώ θα γλυκαθείτε με κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.