Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Στο εντυπωσιακό εστιατόριο του foodie ξενοδοχείου-hub γεύσης μπορούν άνετα να τρών’ τα συνεργεία, οι ξένοι που θέλουν μια τίμια, νόστιμη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας αλλά και όλοι εμείς που το κάνουμε ήδη.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Αυτό που νιώθω καθισμένος στο εστιατόριο του flagship «ERGON House», το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Μητροπόλεως, είναι ένα αίσθημα γλυκιάς χαλάρωσης, με δόσεις ζωντάνιας κι ευχάριστης ανθρωπίλας. Σαν να βρίσκομαι στο κέντρο μιας μεγάλης αγοράς –σαν το Καπάνι της Θεσσαλονίκης– και να ρουφάω ενέργεια και νόστιμα ερεθίσματα.

Το ψηλοτάβανο κτίριο είναι από αυτά που μόνο σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στεγάζουν συνήθως εστιατόρια. Στα ταβάνια φαίνεται γυμνός ο σκελετός του από μπετόν και σίδερο, ενώ τα τούβλα δεν τα κρύβουν με σοβά, απλώς τα βάφουν άσπρα. Στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο μπαρ τυριών και αλλαντικών: από τη μία ψωνίζεις για το σπίτι και από την άλλη κάθεσαι στα στουλ-καρέκλες και τρως.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 1

Τα μεγάλα τραπέζια κυρίως ξύλινα, οι καρέκλες το ίδιο, σε τρία διαφορετικά σχέδια και χρώματα (φυσικό, άσπρο, μαύρο), στο βάθος η τοιχογραφία με το ιδιαίτερο στιλ Illustration των beetrootdesign αφηγείται το δημώδες τραγούδι «Του νεκρού αδελφού». Ο χώρος στο αίθριο, με την τεράστια, εντυπωσιακή θεά του κυνηγιού Άρτεμη που ζωγράφισε ο διακεκριμένος street artist INO, έχει τη λογική καφενείου στην επίπλωσή του και αν καθίσεις στα στουλ στην τζαμαρία της εισόδου, ο ρυθμός της πόλης ξετυλίγεται μπροστά σου.

Η κουζίνα εμπνέεται από την Agora (παντοπωλείο, χασάπικο, ψαράδικο) και, φυσικά, από τα προϊόντα Ergon, σε μια μαγειρική λογική που καλλιεργεί την comfort οικειότητα. Το νιώθεις αμέσως στην απροσποίητη εκφραστικότητα μιας νεοελληνικής σαλάτας με ωραία ντοματίνια, ψητές πιπεριές, τριμμένη φέτα, κρεμμύδι, αφυδατωμένες ελιές Καλαμών και πίτες στη βάση του πιάτου, να νοτίζονται από το ωραίο ντρέσινγκ, ή στα μυρωδάτα τσιγαριαστά χόρτα με πιπεριές Φλωρίνης, ντοματίνια κι αιχμηρό λαδολέμονο.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 2

Στον πρωτότυπα νεο-παραδοσιακό γύρο καπνιστής σαρδέλας πάνω σε τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα και στη βαθιά νοστιμάδα πέτουρων Αραβησσού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και από πάνω τριμμένη φέτα. Η γκουρμεδιά του πεϊνιρλί με λιωμένη γραβιέρα, κρόκο αβγού, κοτόπουλο και φρέσκια τρούφα είναι ηδονή, μην τη χάσετε! Η Greek Pavlova με αέρινες μαρέγκες, γιαούρτι και βύσσινο, όπως και το very σοκολατένιο Σικάγο αξίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Ergon House

Μητροπόλεως 23, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.