Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα

Τα έχει (και) αυτά η καλοκαιρινή Αθήνα: παρεΐστικοι μεζέδες κάτω από μια μουριά, δίπλα σε ένα αιωνόβιο πλατάνι και σε μια off-broadway αυλή.

«Άνοιξη Παρά Τέταρτο»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 1

Είναι γοητευτικά νοσταλγικό, έχει πάρει το όνομά του από ένα ποίημα του Ελύτη και φλερτάρει με τη φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου: κάθεσαι στην περιποιημένη αυλή του εκεί στην Άνοιξη και με το που διαλέξεις ποτό –αντί για τσίπουρο μπορεί να είναι μπίρα, κρασί ή αναψυκτικό– έρχεται η πρώτη γύρα-έκπληξη. Οι επόμενες, σε ποσότητα ανάλογη της παρέας, συνεχίζουν όσο θέλεις: μπορεί να είναι ρεγγοσαλάτα, τηγανητό γαριδάκι, κουτσομουράκι, θράψαλο γεμιστό, κριθαρότο με γαρίδες… Λειτουργεί από τις 5 μ.μ. καθημερινά και τα παρασκευοσαββατοκύριακα από τη 1 μ.μ., ενώ και τον Δεκαπενταύγουστο θα ανοίξει από το μεσημέρι.

«Πλάτανος»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 2

Μια καινούργια άφιξη με… παλιά δαντέλα, που ανανέωσε μια πλατεία όπου οι Κυψελιώτες έδιναν τα ραντεβού τους από πολύ παλιά – στο ίδιο σημείο βρισκόταν ο ιστορικός «Σβίγγος» και γυρίστηκαν σκηνές της «Θείας από το Σικάγο». Τα τραπέζια τριγυρίζουν τον υπεραιωνόβιο πλάτανο-σήμα κατατεθέν της Αγίας Ζώνης, ο χώρος είναι ζεστός και προσεγμένος και όσοι το έχουν ήδη μάθει κάνουν στάση και για καφέ από το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά αναλαμβάνει ο Μιχάλης Ζάχαρης κι έχει κέφια: μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει από μίνι μεζεδάκια που έρχονται με το τσίπουρο μέχρι πιάτα έξτρα γενναιόδωρα, βάζοντας τη δική του πινελιά σε οικείες γεύσεις. Μη χάσετε τις παντρεμένες σαρδελίτσες και το ασυνήθιστο πικάντικο σπεντζοφάι με λουκάνικο, λίγο παστουρμά και γαρίδες.

«Aποστακτήριον»

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιμπολόγημα - εικόνα 3

Φιλικό και νόστιμο, στήνει τραπέζια κάτω από μια μουριά, απέναντι από τα πεύκα της πλατείας, έχει αύρα γειτονιάς και είναι από τις πιο συνεπείς επιλογές της περιοχής. Στο μενού εναλλάσσονται διάφορα ωραία: γαύρος μαρινάτος και κριθαρότο με γαρίδες, ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, τυροκροκέτες με καπνιστό τυρί Μετσόβου και τυροπιτάρι με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με ταλαγάνι και ντομάτα, χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας... Είναι ανοικτό καθημερινά, από τις 7 μ.μ. και μετά.

Περισσότερες πληροφορίες

Άνοιξη παρά Τέταρτο

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!