Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια όμορφη γωνιά, ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα.

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας

Μια νησιώτικη γωνιά που θαρρείς φύτρωσε ανάμεσα σε δύο στοές του κέντρου, κάτω από πολυκατοικίες και γραφεία, σου κλείνει μυστικό ραντεβού με τη θάλασσα. Εκεί, στα τραπεζάκια που αραδιάζει το «Αιόλου 68» δυο βήματα από την πόρτα του, δίπλα στον ασβεστωμένο τοίχο και στις συκιές, ξεχνάς ότι είσαι στην Αθήνα. Σκηνικό ανεμελιάς, ωραία κυκλαδίτικη σαλάτα που μιξάρει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κάππαρη, ξινομυζήθρα από την Άνδρο κι ελαιόλαδο από τη Μυτιλήνη και μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι, κυδώνια, γυαλιστερές και στρείδια, ένα καινούργιο σεβίτσε τόνου και σολομού με κόλιαντρο, λάιμ και τσίλι…

Πιάσε τραπέζι στο κρυφό νησάκι της Αθήνας - εικόνα 1

Το τηγάνι είναι από τα πιο δυνατά σημεία της μοντέρνας θαλασσινής ταβέρνας του Βασίλη Ακρίβου, του Άγγελου Φραντζή και του Γιώργου Ταρνάρη και τα μικρά ψαράκια καταφθάνουν τραγανά και μυρωδάτα και, μια που τους αρέσουν τα κλασικά, τους αρέσουν όμως και τα ασυνήθιστα, παίζουν και fettucine alfredo με βουτυρόψαρο. Στα συν η λίστα που κάνει διαδρομές στον ελληνικό αμπελώνα –έχει περί τα 45 λευκά κρασιά και μαζί τους 6-7 ροζέ κι άλλα τόσα κόκκινα– και βάζει επιπλέον στην εξίσωση τα απαραίτητα ούζα και τσίπουρα. Στο τέλος, εκτός από τα ωραία επιδόρπια της Δέσποινας Ζαρίκου που τα κερνάνε (χαλβάς σιμιγδαλένιος με γάλα και αβγά, μπισκοτάκια βουτύρου με κρέμα λεμόνι κι ένα φοβερό σεμιφρέντο βανίλια-λεβάντα), δοκιμάστε και το απόσταγμα φραγκόσυκου που αφήνει για ώρα το άρωμά του στο στόμα.

Αιόλου 68, κέντρο, 2103247925, www.aiolou68.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Αιόλου 68

Αιόλου 68 (στοά), κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!