Ένα βράδυ στο «Balcony»

Χαρήκαμε καθαρόαιμη ελληνική κουζίνα με εκσυγχρονιστικές νότες σε ένα εστιατόριο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης.

Ένα βράδυ στο «Balcony»

Στρατηγικά τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο Ακρόπολης, σε μια περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω αυτού, είναι αρκετά κοσμική και πολύβουη, το «Balcony» είναι ένας χώρος που έχει όλα τα ατού για να πετύχει. Εκτός από τα όσα προανέφερα, στεγάζεται σε ένα κτίριο με προσωπικότητα κι εμφανή θέση στο χώρο κι επιπλέον προτείνει ένα μενού ελκυστικό για την ελληνική πελατεία του και διδακτικό για τους τουρίστες που αφθονούν στα πέριξ. Εσωτερικά είναι ένα παλιό σπίτι των αρχών του προηγούμενου αιώνα, διαμορφωμένο με τρόπο που του επιτρέπει να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Είναι απλώς ενδιαφέρον. Σε ό,τι αφορά το φαγητό, το λόγο έχει ο έμπειρος και καλός σεφ Νίκος Φωτιάδης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού και το έχει εμπιστευτεί στα χέρια του Σίμου Τριανταφύλλου, ο οποίος ομολογουμένως τα καταφέρνει καλά.

Ένα βράδυ στο «Balcony» - εικόνα 1

Η κουζίνα, καθαρόαιμη ελληνική με εκσυγχρονιστικές νότες, έχει το προσόν αφενός να είναι απόλυτα «φιλική» και αφετέρου να λειτουργεί εκπαιδευτικά και για τον ξένο επισκέπτη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την ταυτότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εθνικής μας κουζίνας, που του προτείνεται χωρίς περιττές μοντερνιές. Αν και θα επανέλθουμε για μια πιο αναλυτική γευστική παρουσίαση, δεν μπορώ να μην αναφέρω, έστω στον επίλογο, τα μαντί γεμιστά με αρνί και κολοκύθα αλλά και μια εξαιρετική σούπα από νεροβούβαλο με κομμάτια γλώσσας.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, 2114118437. Τιμή: € 20-30.

Περισσότερες πληροφορίες

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!