Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα»

Αυτό το χαρούμενο υβρίδιο καφενείου/μεζεδοπωλείου που έστησαν πριν από μερικά χρόνια δύο φίλοι πάνω σε μία από τις πιο πολύβουες αρτηρίες της πόλης κάτι κάνει καλά...

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 1

Περνώντας απέξω, δεν μπορώ να πω ότι κάνει εντύπωση. Λίγο η τζαμαρία πάνω στη Μεσογείων, λίγο οι ζαρντινιέρες με τα φυτά, σχεδόν κρύβουν το πόσο γουστόζικη είναι η «Φυσαρμόνικα». Για να δεις καλύτερα την πρασιά/αυλή με τις γλάστρες και τα φαναράκια και το εσωτερικό με τα διακοσμητικά παραθυρόφυλλα και τα ρετρό καδράκια στους τοίχους, που είναι βαμμένοι σε ανοιχτό πράσινο και κεραμιδί, πρέπει να μπεις. Δεν θα είναι άσχημο να έχεις κάνεις κράτηση. τα τραπέζια ακόμη και μεσοβδόμαδα είναι γεμάτα και τα παιδιά του σέρβις κάνουν μπόλικα πηγαινέλα στην υπερπαραγωγική κουζίνα, που δεν δείχνει να πτοείται από το μέγεθος του καταλόγου.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 2

Κάπως έτσι, με τα έντεχνα να μπλέκουν με τη βαβούρα του κόσμου, στο τραπέζι πέφτουν μεζεδάκια με ποικίλα υλικά από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που και πιάνουν το κοινό αίσθημα (aka οικειότητα), και παίζουν πού και πού με μερικές πιο σύγχρονες ιδέες, όπως ο πολύ γευστικός βουβαλίσιος καβουρμάς από τις Σέρρες, που έρχεται με τραγανή, χοντρούτσικη, σχεδόν μπισκοτένια κρούστα, κρέμα μουστάρδας και πίκλες σιναπόσπορου ή η γραβιέρα Αμφιλοχίας σε κανταΐφι με χαρουπόμελο, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού, που έχει έξτρα λεμονάκια πάνω της για να ισορροπήσεις σύμφωνα με τα γούστα σου τη γλυκύτητα. Τα καλοκαρυκευμένα μπιφτεκάκια, γεμιστά με κασέρι Σοχού, κρατάνε την αίσθηση του κιμά κι έχουν ταιριαστή συνοδεία: πυκνή σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και γλυκό μπούκοβο. Στη δημοφιλή απ’ ό,τι είδα φωλιά πατάτας με τα τηγανητά αβγά και τη γραβιέρα Ηπείρου, η πατάτα είναι στην ουσία μια τραγανή κρούστα, που τελικά σου αφήνει υπερβολική αίσθηση τηγανιού στο στόμα, και ακριβώς λόγω αυτής της υφής δεν μπορεί να ποτίσει από το αβγό. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα.

Όταν ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» - εικόνα 3

Το κρέας και τα τυριά κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, αλλά αυτές τις ημέρες θα βρεις και σαρακοστιανά, όπως το σκορδάτο χούμους με το αβοκάντο και μια παρτίδα καλαμαράκια που τηγανίζονται σε κρούστα από σιμιγδάλι (εδώ το τηγάνι αποδεικνύεται πιο τρυφερό) και συνοδεύονται από γλυκό τσίλι και λάιμ. Το αφράτο μηλόφι, σαν μπανόφι με μήλο, είναι λίγο γλυκό για τα γούστα μου, είναι όμως καλοφτιαγμένο, μέρος και αυτό μιας ωραίας προσπάθειας, πάντα σε user-friendly τέμπο, που φαίνεται και στις επιλογές σε αποστάγματα, κρασιά και μπίρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Φυσαρμόνικα

Μεσογείων 180, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.