«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Το νέο εστιατόριο που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία παίρνει το όνομά του από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής.

«Ζάαταρ» αλά ελληνικά

Από ένα μείγμα μπαχαρικών και μυριστικών της Μέσης Ανατολής παίρνει το όνομά του αυτό το ελληνικό εστιατόριο, που κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια μονοκατοικία πνιγμένη στο πράσινο στη Νέα Ερυθραία. Στο «Ζάαταρ», αφού περάσεις την πέργκολα που έχει άρωμα εξοχής (και τα ανάλογα κεντημένα με φυλλωσιές μαξιλαράκια), θα βρεθείς σε ένα χώρο με βιομηχανική αισθητική, ντυμένο με τσιμεντοκονία, δέρμα, μέταλλο και ξύλο. Το εκτενέστατο μενού που έχει συνθέσει ο Χρυσόστομος Πρασατζής, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, ξεκινά με φάβα Σαντορίνης, ταμπουλέ με κινόα, μανιτάρια φρικασέ και κανταΐφι με κυκλαδίτικα τυριά και συνεχίζει με φιλετάκια προβατίνας, κοντοσούβλι κι εξοχικό, σπαλομπριζόλα, πικάνια, rib eye και σατομπριάν, έχει όμως και τα έξτρα του. Στα μαγειρευτά ημέρας θα βρεις από λαχανοντολμάδες μέχρι αρνάκι φρικασέ με σταμναγκάθι. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!