Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις... οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό

Επιλογές για αβγόφιλους κι ελληνικός καφές σε περιμένουν τα πρωινά σε μια αυλή στο Παγκράτι που μετράει την ιστορία με τις οκάδες.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 1

Για την ακρίβεια αυτό που σερβίρεται στη μικρή, κουκλίστικη αυλή του «Βυρίνη» είναι... δωδεκατιανό, αφού ξεκινάει στις δώδεκα το μεσημέρι. Στη μίνι κάρτα του σε περιμένει μια δόση ιστορίας – έχει μπόλικη η παλιά ταβέρνα του Παγκρατίου, που τώρα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας, και δη του Κωνσταντίνου Βυρίνη– και τρεις προτάσεις για αβγόφιλους: ένας συμπαθέστατος καγιανάς με μπόλικο κρεμμύδι, πιπεριές και αραβικές πιτούλες, μια τηνιακή φρουτάλια με λουκάνικο και πατάτα πασπαλισμένη με άνηθο και μια πληθωρική στραπατσάδα με απάκι, ξινομυζήθρα, ντομάτα και κρεμμύδι.

Στον «Βυρίνη» φτιάχνουν δεκατιανό - εικόνα 2

Μπορείς να αράξεις με το laptop και να δουλέψεις… al fresco ή να επιλέξεις το δρόμο του dolce far niente και να χαρείς την καλοκαιρινή μποεμία. Δεν θα ήταν άσχημο, πάντως, να ανοίγει λίγο νωρίτερα. Την ώρα που ξεκινάει είναι σχετικά αργά για πρωινό, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εργάσιμες μέρες. Από την άλλη, με την κουζίνα να έχει πάρεις μπρος για το μεσημεριανό, σε δελεάζει να βάλεις δίπλα τους κι ένα-δύο πιάτα από τον κλασικό του κατάλογο, όπως μια παρτίδα κεφτεδάκια ή εκείνους τους γνωστούς ντολμάδες σήμα-κατατεθέν.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυρίνης

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!