Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου... - εικόνα 1

Τα προσφυγικά σπιτάκια και η νοσταλγική αίσθηση γειτονιάς φτιάχνουν το σκηνικό όπου μια πολυσυλλεκτική βεντάλια από εραστές της ψαροφαγίας απολαμβάνει χειροποίητα μεζεδάκια της γης και της θάλασσας σιγοπίνοντας ουζάκι ή το καλό κρασί του μαγαζιού: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μακεδονίτικη συνταγή, μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, κολοκυθανθοί με φέτα και δυόσμο, σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα από παλαμίδα, γαύρος μαρινάτος, ποικιλίες από όστρακα, μικρόψαρα –γαύρος, αθερίνα, μπαρμπουνάκι–, χταποδάκι στη σχάρα, χταποδοκεφτέδες.
Για όσους είναι πιο απαιτητικοί και «διεθνείς», οι «Βαρκούλες» δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν την εξαιρετικά φρέσκια πρώτη ύλη, όπως σασίμι από τόνο αλλά και από κουτσομούρα ή σαρδέλα, καρπάτσιο και ταρτάρ τόνου αλλά και πεντανόστιμα θαλασσινά μαγειρευτά, π.χ. γλώσσα αλά Σπετσιώτα, κριθαρότο γαρίδας ή φρικασέ φρέσκου σολομού. Και επειδή το ψάρι ζητάει γλυκό, οι «Βαρκούλες» κερνούν στο τέλος, μαζί με τον καφέ, σπυρωτό χαλβά, κρέμα καραμελέ, σορμπέ λεμόνι και αρωματική μαστίχα συν πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι πολίτικο και φρούτα εποχής...

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!