Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist - εικόνα 1

Από τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην τόσο δροσερή πλατεία της Νέας Πεντέλης βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα, το προκλητικό ψυγείο με όλα τα καλούδια και το φούρνο που βγάζει γύρω στα 25 διαφορετικά είδη πίτσας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: κόκκινη (κλασική με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα), λευκή ή bianca (χωρίς σάλτσα ντομάτας) και sweet pizza (με σοκολάτα, με μπισκότο Oreo και αγριοκέρασο, με αχλάδι, μπισκότο και κροκάν αμυγδάλου κ.ά.).
Με τη ζύμη τους φτιαγμένη κατά την ιταλική παράδοση, λεπτή και τραγανή, οι πίτσες ντύνονται με εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Πέραν των κλασικών, προτείνονται ορισμένοι σουρεάλ γευστικοί συνδυασμοί, όπως η ομώνυμη πίτσα «Coupepe» με ροκφόρ και βατόμουρο ή αυτή με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα σύκο! Βεβαίως υπάρχουν και πιο… φρόνιμες προτάσεις, όπως η spicy με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και καυτερή πιπεριά ή μια κομψή «λευκή» με σαλάμι cacciatore, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα.
Εκτός από τη βασίλισσα του μαγαζιού, παίζουν ακόμα ωραίες μπρουσκέτες, φοκάτσιες, σάντουιτς, κρέπες (αλμυρές και γλυκές) και ολόφρεσκες σαλάτες (καπρέζε με ντομάτα και μοτσαρέλα ή μπρεζάολα με πεκορίνο, φουντούκια και αχλάδι). Συνοδεία σε όλα αυτά παίζουν μπίρες, κρασί εμφιαλωμένο (περίπου 14 επιλογές), ακόμα και ρακόμελο – ναι, παραδόξως πάει μια χαρά με την πίτσα. Σίγουρα θα εκτιμήσετε και το κρασί με το ποτήρι (Pino Grigio, Labrusco, Prosecco και Moscato d’Asti) τόσο σε ποσότητα όσο και σε τιμή καθώς και το ευγενικό, άμεσο σέρβις.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 2108100040

Περισσότερες πληροφορίες

Coupepe Bake & Shake

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!