Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή - εικόνα 1

Είναι από τα ιστορικά καφενεία της Αθήνας το καφενείο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στα χέρια πλέον του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή (το ντουέτο του «Ten» της Πλουτάρχου παλιότερα και του «Albion» του Ψυχικού) παραμένει καφενείο. Από την πρώτη ημέρα που ξανάνοιξε τώρα τον Σεπτέμβριο γίνεται χαμός. Στα δύο παράλληλα «πεζοδρόμια» στήνονται τα τραπέζια και το ανθρώπινο μιξάξ –στο ένα κάθονται σινιέ Κολωνακιώτισσες κυρίες, στο διπλανό πίνουν το φραπέ τους φοιτητές– και όντως η περιγραφή «νηπιαγωγείο-μπαρ-γηροκομείο» στον κατάλογο πέφτει διάνα. Πήραμε ένα καραφάκι ρακή, μοιραστήκαμε πιτάκια με ρίγανη και mixed ελιές μαρινάτες στο βαζάκι, κάτι παξιμαδάκια σε στιλ ντάκου, πατάτες τηγανητές με λίγο χτυπημένο αβγό και τριμμένο τυρί από πάνω, χοιρινές μπουκιές στο φούρνο (τρυφερές μεν λίγο άνοστες δε) και πιο συμπαθητικά μπιφτεκάκια με σάλτσα βασιλικού. Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι «εύκολα», τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν € 3,50-4,50 – ένα μόνο φτάνει τα € 5 και το σημείο είναι από τα καλύτερα του κέντρου, με πράσινο, περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζωντανής πλατείας και τους ήχους των αυτοκινήτων περιορισμένους στο background. Κρατήσεις δεν κάνουν.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
Τιμή: € 10-12.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.