5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies

Το εκρηκτικότερο κοκτέιλ ­είναι πιο ζωντανό από ποτέ στις μπάρες της πόλης. Κάνουμε στάση σε πέντε spots που το απογειώνουν και δοκιμάζουμε πέντε πειραγμένες εκδοχές του.

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies

Τα σύγχρονα Zombies είναι ανανεωμένα και δημιουργικά, και δεν αναφερόμαστε στους ζωντανούς νεκρούς του «Walking Dead» ή των κινηματογραφικών μπλοκμπάστερ αλλά στο Νο 1 tiki cocktail. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Don Beachcomber, πατέρας των εξωτικών μείξεων, δημιούργησε το σούπερ αλκοολικό κοκτέιλ για να βοηθήσει έναν θαμώνα στο μπαρ του που ήταν απογοητευμένος και στρεσαρισμένος με τη δουλειά του. «Με αυτό το ποτό», του είπε, «θα ξεχάσεις τα πάντα»… Και είχε δίκιο.

Το μυστικό για ένα επιτυχημένο Zombie είναι οι υψηλοί αλκοολικοί βαθμοί, που οφείλονται στο πάντρεμα διαφορετικών δυνατών ρουμιών. Για να είναι πιο ευκολόπιοτο, στη συνέχεια προσθέτουμε φρέσκους φυσικούς χυμούς. Ο ίδιος ο Don προτιμούσε τον ανανά, στις σημερινές μπάρες ωστόσο το Zombie φτιάχνεται με προχωρημένα υλικά, premium ετικέτες και σερβίρεται σε εντυπωσιακά ποτήρια, με διαφορετικές γαρνιτούρες, κερδίζοντας ακόμη και το γυναικείο κοινό. Ειδικά στις ανοιξιάτικες λίστες το βρίσκουμε παντού. Ιδού πέντε από τις καλύτερες προτάσεις για να πείτε «ζήτω η άνοιξη»!

#1 «Tiki Athens»: Γλυκόπικρο πάθος

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies - εικόνα 1

Στο μπαρ που έχει πάντα καλοκαίρι, με τα εντυπωσιακά μπαμπού, τις σανίδες του σερφ, τις λαχταριστές καρύδες και τις ψαγμένες swing μουσικές, το in-house Zombie δεν θα μπορούσε να μην είναι bestseller. Ο Γιάννης-Πέτρος Πετρής έχει δουλέψει πολλές παραλλαγές κι έχει καταλήξει σε μια συνταγή που ενώνει λευκά και παλαιωμένα ρούμια με φρέσκους χυμούς ανανά, γκρέιπφρουτ και passion fruit. Τα υλικά χτυπιούνται στο σέικερ, ενισχυμένα με αρωματικές σταγόνες bitters κι ένα έξτρα υλικό, το φρέσκο περγαμόντο. Οι γλυκόπικρες νότες του είναι εξαιρετικές και το ευχάριστο είναι ότι έρχεται σε μεγάλη ποσότητα, σε ένα extra large ποτήρι, με φρούτα και μέντα.

#2 «Amigos»: Με εντυπωσιακό σερβίρισμα

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies - εικόνα 2

Μπαίνεις στο αυθεντικό εορταστικό σκηνικό του «Amigos» και, ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο με τα διάσημα μεξικάνικα κοκτέιλ, δεν γίνεται να μην προσέξεις την πλούσια εκδοχή του Zombie. Ούτως ή άλλως θα το χαζέψεις να περνάει από δίπλα σου στη μορφή μιας τεράστιας νεκροκεφαλής με λάιμ, κανέλα και μέντα. Ο Σπύρος Πανόπουλος δημιουργεί ένα πολύ ευχάριστο κι έντονο ποτό, επιλέγοντας ιδιαίτερα ρούμια μαζί με πουρέδες φρούτων, σπιτικό φαλέρνουμ και κλασικές πινελιές, όπως το λικέρ Maraschino και η γρεναδίνη.

#3 «Upupa Epops»: Τολμηρή Amnesia

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies - εικόνα 3

Αν δεν είναι το ιδανικό μέρος για να πιεις Zombie μια πανέμορφη αυλή ανάμεσα σε δύο μπάρες, τότε ποιο είναι; Η Μάρφη Μπαλή και η δοκιμασμένη ομάδα του «Upupa Epops» έχουν φτιάξει ένα εκρηκτικό twist, που αν και λέγεται Amnesia είναι πολύ δύσκολο να το ξεχάσεις γευστικά. Έχει πολύ ωραία αρώματα λάιμ, ανανά και μαρασκίνο και ξεχωρίζει για τις τολμηρές πινελιές του τζίντζερ και του αψεντιού. Σίγουρα θα ζητήσεις μια επανάληψη.

#4 «Mr. Peacock»: Signature αφρός

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies - εικόνα 4

Το δημοφιλές παγόνι του Χαλανδρίου ξέρει πώς να μας ταξιδεύει σε τροπικούς προορισμούς. Στο τελευταίο του μενού ξεχωρίζει η εντυπωσιακή εκδοχή Zombie, σε tiki ποτήρι, με γαρνιτούρα ένα φοβερό αφρό από μάνγκο και passion fruit, δυο φύλλα ανανά κι ένα αποξηραμένο λάιμ. Το πιο συναρπαστικό, βέβαια, είναι το περιεχόμενο με το in-house blend ρούμι και το επίσης signature Zombie mix. Ο Χάρης Δάρας μας αποκαλύπτει τα συστατικά, που είναι πολλά και ενδιαφέροντα. Ξεκινάμε με έναν πουρέ από φρούτα του πάθους, μάνγκο και κόκκινο πορτοκάλι και συνεχίζουμε με χυμό λεμονιού, λάιμ, πορτοκαλιού και ροζ γκρέιπφρουτ. Στο τέλος βάζουμε τις τελευταίες πινελιές με σιρόπι τζίντζερ, λικέρ βανίλιας, έλαια λάιμ και αψέντι. Καλή σας απόλαυση!

#5 «9Bήτα Home Bar»: Με έμφαση στο ρούμι

5 στάσεις όπου ξεκινά η θριαμβευτική επιστροφή των Zombies - εικόνα 5

Ο head bartender του «9Bήτα Home Bar» στο Χαλάνδρι Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος κοιτάζει... στα μάτια την κλασική συνταγή με το εξαιρετικό Zombies Εye, που αποτελεί από μόνο του αφορμή για να πας και να ξαναπάς στο μαγαζί. Οι βασικοί λόγοι που αυτό το κοκτέιλ κερδίζει τον ουρανίσκο είναι δύο: αφενός η πολύ καλή επιλογή σε ρούμια, βλέπε Appleton Signature Blend, Angostura Reserve, Hampden Gold, Saint James Imperial White και Wray & Nephew, και αφετέρου οι εξαιρετικές homemade παρασκευές, το σιρόπι μπαχαρικών και το φαλέρνουμ, που το κάνουν πραγματικά μοναδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Η bluegr Hotels & Resorts και το "Baba Au Rum" φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails στις ακτές της Κρήτης

Αυτή η συνεργασία ενσαρκώνει την αρμονία της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο "Island"

Παρουσιάζει το esthete concept event του, στο club/restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Arodes μαζί με τον Dyzen έρχονται στο "Bolivar"

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσγειώνονται στο αθηναϊκό beach club για ένα μαγικό σουαρέ.

Δύο από τα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου αναλαμβάνουν το "Avra" στο Great Sunday Club

Το "Alquímico" από την Καρταχένα και το "The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar" από την Αθήνα θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του "Avra".

Η θρυλική εμπειρία cabaret dining της Ίμπιζας έρχεται στο "Lío Mykonos"

Ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο και ερμηνείες από καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα – τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες.

'Di Lien': To νέο μπαρ στη Στουρνάρη

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη πρόταση, στα χαμηλά των Εξαρχείων.