ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα

Ρούλα Πατεράκη, Ιωάννης Μελισσανίδης και Γιάννης Σκουρλέτης ανάμεσα στους φετινούς φιλοξενούμενους.

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα

Το δεύτερο ANIMART έρχεται για πρώτη φορά στην Υδρα με στόχο να γίνεται πλέον εκεί. Όσοι βρεθείτε στο νησί τέλη Ιουλίου(22-31) θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φεστιβάλ με πλούσιο πρόγραμμα: θέατρο, κινηματογράφο, φωτογραφία, τζαζ και χορό- όλα με δωρεάν είσοδο.

Οι δράσεις του θα απλωθούν σε διάφορους χώρους του νησιού: από την Ιστορική Οικία του Λάζαρου Κουντουριώτη και το Β' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, μέχρι το Καμίνι, τον θερινό κινηματογράφο «Γαρδένια», την Δημοτική Αγορά Ύδρας και άλλους υπαίθριους χώρους.

Τα must του φεστιβαλ:

Η Ρούλα Πατεράκη (27 Ιουλίου, 9μμ) ερμηνεύει σε πανελλήνια πρώτη το ανέκδοτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Η Ευλογία», το οποίο είναι βασισμένο στη γνωστή ζωγραφική σύνθεση του Θεόδωρου Βρυζάκη με τίτλο «Η ευλογία των σημαιών υπό του Αρχιεπισκόπου Παλαιών Πατρών Γερμανού». Ακόμα, με την υποστήριξη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και φωτογραφικές καταγραφές της Ύδρας. Την επιμέλεια τους έχει ο Βασίλης Καρκατσέλης.

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα - εικόνα 1

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης απαγγέλει Εγγονόπουλο και συγκεκριμένα το ποίημα «Μπολιβάρ» σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ελπίδας Σκούφαλου (29 Ιουλίου,9 μ.μ.). Επίσης, όσοι παρευρεθείτε στο φεστιβάλ θα απολαύσετε περφόρμανς χορού: το «The square» ( 25 Ιουλίου, 8 μ.μ.) της Σοφίας Κονδυλιά θέλει να αποδείξει ότι πολλές φορές η ουσία βρίσκεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική, ενώ το «Mapping bodies – site specific dance performance» που παρουσιάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας (22-26 Ιουλίου, 6 μ.μ.), χαρτογραφεί την πλούσια ιστορία της Ύδρας.

Για τους λάτρεις της τζαζ, θα στηθεί μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά (28 Ιουλίου,9 μ.μ.). Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μια τζαζ συναυλία σε συνεργασία με τα σύνολα των Μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές».

ANIMART: Το φεστιβάλ που στηρίζει τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται για πρώτη φορά στην Ύδρα - εικόνα 2

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση του έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες της σκακιέρας» (30 Ιουλίου,9 μ.μ). Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στο μουσικό έργο των Τριβιζά και Κουρουπού από το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στο φετινό ANIMART o κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του καθώς θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Θανάση Ρεντζή (22 Ιουλίου,11μ.μ) και στον πολυβραβευμένο Υδραίο animator,Παναγιώτη Ράππα (23 Ιουλίου, 9 μ.μ). Μετά την προβολή της ταινίας του ο Παναγιώτης Ράππας θα μιλήσει για την ενασχόλησή του με την τέχνη των κινούμενων σχεδίων και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των θεατών. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μικρού μήκους ταινία «Ύδρα: Η γη και οι άνθρωποι» των Παναγιώτη και Άκη Κορωνάκη (24-28 Ιουλίου).

Τέλος, στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια: κινουμένων σχεδίων (Ράππας Παναγιώτης), εργαστήριο φωτογραφίες για ενήλικες ( Καρκατσέλης Βασίλης), θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και νέους (Φραγκή Μαρία) και τέλος η λέσχη φωτογραφίας και κινηματογράφου του πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α) θα διοργανώσει εργαστήρι φωτογραφίας για παιδιά και νέους.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από κάθε μία από τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και τα εργαστήρια δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2024

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.

"One&Only Aesthesis": Διακοπές με απόλυτη ιδιωτικότητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το υπερπολυτελές θέρετρο εγκαινιάζει μια σειρά από ιδιωτικές κατοικίες, που βρίσκονται μέσα στα όρια του resort και συνδυάζουν τις ανέσεις ενός σπιτιού με τις υπηρεσίες του "One&Only".

Ο τουρισμός του τσαγιού και οι 7 καλύτερες χώρες για να ζήσεις την ιεροτελεστία του

Με αφορμή την Παγκσόμια Ημέρα Τσαγιού (21/5) ταξιδεύουμε από την Κίνα και το Μαρόκο μέχρι την Αγγλία, μαθαίνοντας τα μυστικά του τσαγιού και την ιεροτελεστία του.