Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων περιμένει μικρούς και μεγάλους την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Οικογενειακές ξεναγήσεις στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Για ενήλικες και παιδιά από 5 ετών και άνω
Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη, Μ. Πέμπτη, Τετάρτη του Πάσχα και Πέμπτη του Πάσχα | 12.30-1.30 μ.μ. & 5-6 μ.μ.

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά, μαζί με τις οικογένειές τους, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου μέσα από βιωματικές εικαστικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο της οικογενειακής ξενάγησης, μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στους τέσσερις ορόφους της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου και συζητούν για τα έργα τέχνης που παρουσιάζονται. Υπό την καθοδήγηση της εισηγήτριας/του εισηγητή, παίρνουν μέρος σε μια σειρά ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων, που είναι εμπνευσμένες από τα παιχνίδια των σουρεαλιστών και την προσέγγιση του slow looking.

Οι διαδραστικές οικογενειακές ξεναγήσεις έχουν σχεδιαστεί με κεντρικούς άξονες τη συμμετοχικότητα, την προσωπική εμπειρία και την ελεύθερη έκφραση. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινής εμπειρίας, μέσω της οποίας όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα έργα αλληλεπιδρώντας με αυτά στον χώρο του Μουσείου.

Κόστος συμμετοχής ενηλίκων: 15€
Κόστος συμμετοχής παιδιών: 8€
Κόστος συμμετοχής ενηλίκων για Young και Family Members: 12€
Κόστος συμμετοχής παιδιών για Young και Family Members: 6€

Τι κρύβει ένα καπέλο;

Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών και έναν γονέα/συνοδό
Μεγάλη Τετάρτη και Τετάρτη του Πάσχα | 10.30-11.30 π.μ.

Στο νέο εργαστήριο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Τι κρύβει ένα καπέλο;", τα παιδιά από 20 μηνών έως 3 ετών μαζί με έναν γονέα/συνοδό γνωρίζουν τον καλλιτέχνη Karel Appel με τη βοήθεια της μουσικής και πειραματίζονται με νέες τεχνικές και υλικά.

Με αφετηρία ένα μεγάλο καπέλο που κρύβει μαγικές πόλεις, τα παιδιά και οι γονείς/συνοδοί τους ανακαλύπτουν την ελευθερία που κυριαρχεί στο έργο του Appel και στη συνέχεια "παίζουν" με χρώματα, πινέλα και δαχτυλομπογιές για να δημιουργήσουν τις δικές τους γραμμές.

Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα: 15€
Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα για Young και Family Members: 12€

Όπερα, σκούπες και χρώματα

Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά 3-4 ετών και έναν γονέα/συνοδό
Μεγάλη Τετάρτη και Τετάρτη του Πάσχα | 12.30-1.30 μ.μ.

Στο δημιουργικό εργαστήριο "Όπερα, σκούπες και χρώματα", τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών μαζί με έναν γονέα/συνοδό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του καλλιτέχνη Julian Schnabel ενεργοποιώντας τις σκέψεις και τις αισθήσεις τους.

Μετά από μια διαδραστική περιήγηση στο έργο του Schnabel με τη συνοδεία κλασικής μουσικής, τα παιδιά περνούν από το οπτικοακουστικό και απτικό ερέθισμα στη χειρονομιακή ζωγραφική και αφήνονται ελεύθερα να πειραματιστούν με υφάσματα, σκούπες και μπογιές, να λερωθούν και να χορέψουν, για να δημιουργήσουν μαζί με τους γονείς τους το δικό τους βιωματικό έργο.

Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα: 15€
Κόστος συμμετοχής για ένα παιδί και έναν ενήλικα για Young και Family Members: 12€

Παγωτό από πορσελάνη!

Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
Μεγάλη Πέμπτη και Πέμπτη του Πάσχα | 12-1.15 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου "Παγωτό από πορσελάνη!", τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών εμπνέονται από τα γεωμετρικά μοτίβα που βρίσκουν στους πίνακες του Μουσείου και μαθαίνουν πώς να φτιάξουν ένα καλούπι, ποια είναι η διαδικασία της χύτευσης και πώς γίνεται η τελική επεξεργασία ενός προϊόντος. Μεταφέρουν τα σχέδιά τους πάνω στην κεραμική επιφάνεια και στη συνέχεια τη "γλασάρουν".

Κόστος συμμετοχής: 14€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 11€

Τρέχει, τρέχει το νερό σαν... άλογο!

Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών
Μεγάλη Πέμπτη και Πέμπτη του Πάσχα | 10.30-11.15 π.μ.

Το άλογο πρωταγωνιστεί σε πολλούς αρχαίους και λαϊκούς μύθους που σχετίζονται με το νερό, ίσως γιατί παλαιότερα για να φέρει κάποιος νερό από τη βρύση έπρεπε να οδηγήσει εκεί το άλογο του. Σε μια τέτοια βρύση ο ήρωας λένε ότι δάμασε τον Πήγασο, το μυθικό φτερωτό άλογο.

Με φόντο λοιπόν το μπλε, το χρώμα του νερού, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών ανακαλύπτουν πόσα διαφορετικά μπλε υπάρχουν στους πίνακες και τα έργα του Μουσείου, δημιουργούν το δικό τους "μπλε" άλογο από ειδικό καλούπι και επινοούν τον δικό τους μύθο για τη βρύση της πλατείας! Τα παιδιά παίρνουν μετά το άλογο που έφτιαξαν μαζί τους, για να το έχουν σαν παιχνίδι ή σαν φυλαχτό.

Κόστος συμμετοχής: 14€
Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 11€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.